Heftige parel op Netflix: 'The Martian' scoort 91% op Rotten Tomatoes

Heftige parel op Netflix: 'The Martian' scoort 91% op Rotten Tomatoes

'The Martian' van Ridley Scott is een oorlogsfilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. FilmTotaal helpt je een handje om deze films weer te vinden en te bewonderen.

Zo staat op Netflix de dramatische scifi-film The Martian van regisseur Ridley Scott, die je kunt kennen van The last Duel en House of Gucci.

The Martian
De film uit 2015 heeft een hoofdrol voor Matt Damon. Bijrollen gingen naar onder meer Jessica Chastain, Sean Bean en Sebastian Stan. De film is erg goed ontvangen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (91%): "Slim, spannend en verrassend grappig: The Martian biedt een getrouwe bewerking van het bestverkochte boek en brengt het beste in hoofdrolspeler Matt Damon en regisseur Ridley Scott naar boven."

Reacties
"Opbeurend verhaal over de menselijke geest, de wil om te overleven, vindingrijkheid en het beste van ons. Van begin tot eind genoten van de film." schreef Allysa W op Rotten Tomatoes.



Saby S schreef op Rotten Tomatoes: "Een van de beste films die ik ooit heb gezien, nu ongeveer twaalf keer. Damon is geniaal. De meeste acteurs zijn perfect en briljant. Verhaallijn en script zijn fantastisch. De mix van drama en komedie is mooi in balans. Film heeft een mooie moraal die tegenwoordig zeldzaam is en helemaal niet cliché of cheesy. Een triomf van het filmmaken. Knocks Interstellar zijwaarts (nog steeds een goede film)"

Op Netflix
De $108 miljoen kostende film was een succes en bracht meer dan $630 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Na een harde storm op Mars gaat een team van astronauten er vanuit dat hun collega Mark Watney dood is en wordt hij achtergelaten. Maar Watney heeft overleefd en is nu gestrand op een planeet waar een mens eigenlijk niet kan overleven. Met een paar voorraden, moet hij vertrouwen op zijn eigen intellect en wil om te overleven en een manier vinden om de Aarde te laten weten dat hij nog leeft. Miljoenen kilometers verder, op Aarde, werken de NASA en een team van internationale wetenschappers vervolgens samen om de Marsman thuis te krijgen.

NieuwsFilm

meest populair