Liam Neeson lijkt eindelijk weer eens een goede actiefilm te pakken te hebben

Liam Neeson lijkt eindelijk weer eens een goede actiefilm te pakken te hebben

'In the Land of Saints and Sinners' gaat behoorlijk goed van start...

De laatste jaren zien we de Oscar-genomineerde acteur Liam Neeson vooral opduiken in, makkelijk te cashen, middelmatige tot slechte actiethrillers die dankzij hem nog net aan het B-niveau ontstijgen.

Met zijn meest recente project In the Land of Saints and Sinners lijkt hij echter weer een sterke titel af te leveren, gezien de eerste beoordelingen die binnendruppelen op de beruchte website 'Rotten Tomatoes'.

Uitzonderlijke late Amerikaanse release
In veel landen, waaronder Nederland, konden we de film vorig jaar al zien, maar volgende maand verschijnt deze pas in de States op het witte doek.

De RT-score is na meer dan 40 recensies duidelijk Certified Fresh met een mooie 80%. Ook FT-criticus Julia Maria Keers was positief met 3,5 ster. Het publiek is lyrisch met 100%, maar dat gaat ongetwijfeld nog wel zakken.

Regisseur Robert Lorenz maakte eerder 'The Marksman' met Neeson
Het Ierland van de jaren zeventig is in de greep van politiek geweld. Finbar Murphy leidt een rustig leven in een afgelegen kustplaatsje, hopende de zonden uit zijn verleden achter zich te laten. Maar dan komt er een groep IRA-terroristen zich in het dorp schuilhouden na een bloederige aanslag.

Hij wordt meegetrokken in een steeds venijniger wordend kat-en-muisspel en voelt de noodzaak om zijn dorpsgenoten te beschermen met het risico dat zijn geheime identiteit onthuld wordt. Welke prijs wil hij betalen?



NieuwsFilm

meest populair