In the Land of Saints and Sinners
Een huurmoordenaar wil in het Ierland van de jaren zeventig graag met pensioen, maar zijn de bloederige conflicten ooit afgelopen?
play

6,2 details

  • 106 Min
  • Thriller
  • Actie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
  • Ierland
106 Min Verenigde Staten

Ierland, jaren zeventig. Terwijl het land in de greep is van politiek geweld, leidt Finbar Murphy (Liam Neeson), in een poging de zonden uit zijn verleden achter zich te laten, een rustig leven in een afgelegen kustplaatsje. De rust verdwijnt met de komst van een groep IRA-terroristen die zich in het dorp komt schuilhouden na een aanslag. Meegetrokken in een steeds venijniger wordend kat-en-muisspel moet Finbar zijn dorpsgenoten beschermen. Hij loopt dan alleen wel het risico dat zijn geheime identiteit onthuld wordt. Welke prijs is hij bereid te betalen?

Regie
Robert Lorenz
Cast
Liam Neeson, Ciarán Hinds, Kerry Condon, Jack Gleeson, Sarah Greene, Colm Meaney, Conor MacNeill, Seamus O'Hara, Mark O'Regan, Desmond Eastwood, Bernadette Carty, James Sadat, Valentine Olukoga, Conor Hamill, James P. McKeever, Mark Connolly, Niamh Cusack, Manus Brennan, Michelle Gleeson, Tim Landers, Anne Brogan.
Release
06.10.2023
Release NL
28.12.2023
Release DVD
05.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Lorenz | Scenario: Mark Michael McNally, Terry Loane | Cast: Liam Neeson (Finbar Murphy), Kerry Condon (Doireann McCann), Jack Gleeson (Kevin Lynch), Ciarán Hinds (Vincent O'Shea), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2023

In the Land of Saints and Sinners schittert Liam Neeson als de vermoeide huurmoordenaar Finbar Murphy, die in een klein dorpje aan de Ierse kust woont. We bevinden ons in de jaren zeventig waarin de IRA volop actief is en de verdeeldheid onder de bevolking sterk voelbaar is. Er is veel kwaad bloed gezet en er zijn veel losse eindjes. Finbar vindt het wel welletjes geweest met het maken van slachtoffers en wil zijn geweer aan de muur hangen. De beste man wil niets liever dan met pensioen. Bij het kruidenierswinkeltje murmelt de huurmoordenaar dat hij komt voor zaadjes, omdat hij wil leren tuinieren. Het loopt allemaal net even anders.

De ruigheid van het landschap reflecteert in de groeven van de gezichten van het handjevol bewoners van het kustdorpje Glencolmcille. De beelden van Ierland zijn prachtig en het landschap komt in volle glorie uit de verf. Er zijn prachtige vergezichten van de glooiende groene heuvels en de slaande golven bij de ongerepte kust. De smalle straten met hun afbrokkelende muurtjes en middeleeuwse kiezelsteentjes worden authentiek in beeld gebracht. Het achtergronddecor bestaat uit details zoals een verstofte boekwinkel met blauwe luiken. Liam Neeson voelt zich er als Noord-Ier duidelijk helemaal thuis.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

In the Land of Saints and Sinners Nieuwsberichten