'Ex Machina'-regisseur wil uitpakken met een veel grotere '28 Days Later'-trilogie

'Ex Machina'-regisseur wil uitpakken met een veel grotere '28 Days Later'-trilogie

De schrijver van het originele '28 Days Later' heeft grootste plannen voor de zombies.

Eerder dit jaar werd bekend dat het vervolg van de langverwachte zombie vervolg, 28 Years Later, eindelijk tot leven kwam. Maar de geprezen schrijver van 28 Days Later, Alex Garland, heeft nu al plannen voor een geheel nieuwe zombie-trilogie.

28 Days Later kwam uit in 2002 en werd een van de eerste grote rollen voor Cillian Murphy. De film van regisseur Danny Boyle (Trainspotting) werd met veel lof ontvangen, vanwege het heruitvinden van het zombiegenre.

Groter idee
Hoewel de details voor 28 Years Later tot nu nog geheim worden gehouden, heeft Garland nog een "coolere" en "veel grotere" idee nu onthuld. ""Een heel idee voor een trilogie kwam gewoon - bing! - in mijn hoofd."

Garland gaat verder: "Ik heb een echt gaaf idee ervoor, maar het is een veel grotere film. En een van de dingen aan 28 Days Later is dat het klein en punk was en dit idee is minder klein en punk."

Cillian Murphy's comeback?
Volgens de regisseur van Ex-Machina, komt het idee elk jaar ter sprake met Danny Boyle, maar gebeurt het nooit. Binnenkort komt Garland wel met zijn dystopische actiefilm Civil War, in de bioscoop, wat direct het einde van zijn regiewerkzaamheden zal betekenen.


Cillian Murphy heeft aangegeven wel terug te willen keren naar 28 Years Later. "Als Alex [Garland] denkt dat er een script in zit en Danny het wil doen, zou ik het graag doen."

NieuwsFilm

meest populair