David Harbour werd 'te lelijk' genoemd voor deze scène: "ik moest 'knapper' acteren"

David Harbour werd 'te lelijk' genoemd voor deze scène: "ik moest 'knapper' acteren"

De acteur laat zich uit over zijn ervaring op de set van 'Brokeback Mountain'.

Het komt wel vaker voor dat acteurs voor een bepaalde reden een grote rol mislopen. Het is echter allesbehalve leuk wanneer je krijgt te horen dat je 'te lelijk' bent voor een film. Dit overkwam David Harbour.

Harbour is de laatste jaren te zien in diverse blockbusters. Denk bijvoorbeeld maar aan superheldenfilms als Suicide Squad en Black Widow. In laatstgenoemde speelt hij Alexei Shostakov / Red Guardian, een rol die hij opnieuw op zich zal nemen in de aanstaande Marvel-blockbuster Thunderbolts.

Carrière
Harbour speelt eveneens sinds 2016 een hoofdrol in de uiterst populaire Netflix-serie Stranger Things, waarin hij te zien is als Jim Hopper. Kortom, de acteur heeft genoeg te doen, maar het liep niet altijd allemaal op rolletjes.

Begin jaren 2000 begon Harbour door te breken. Een van zijn eerste echte grote rollen wist hij te bemachtigen in de sterk onthaalde Brokeback Mountain van regisseur Ang Lee. Toch kon Harbour het niet altijd even goed vinden met Lee.

'Incident'
Tijdens een interview liet Harbour zich over het 'advies' uit dat hij kreeg van Lee: "Ik denk dat ik nog nooit zo'n vreemd advies heb gekregen. Lee doet soms alsof hij niet zo heel goed Engels praat, waardoor je niet altijd begrijpt wat hij nu precies bedoelt".


"We zijn bezig met een scène, hij pauzeert en komt op me af zegt: 'Acteer knapper'". Harbour zelf kan er wel om lachen en vat het sportief op. Zo vervolgt hij: "Zoals je ziet, in die scène waar hij dat tegen me zegt ben ik ook knapper dan in de rest van de film!".

Collega
Grappig genoeg overkwam zijn Stranger Things-collega, Winona Ryder, exact hetzelfde op jonge leeftijd tijdens een auditie. Beide acteurs groeiden echter uit tot zeer geliefde sterren en weten samen hoge ogen te gooien in de populaire serie.


De foto's hierboven tonen wel aan dat Harbour vandaag de dag beter voor zijn lichaam zorgt en behoorlijk is afgevallen en gespierd is geworden voor zijn rol.

NieuwsFilm

meest populair