'Kingdom of the Planet of the Apes' vestigt nieuw franchise-record met zijn speelduur

'Kingdom of the Planet of the Apes' vestigt nieuw franchise-record met zijn speelduur

Het langverwachte 'Kingdom of the Planet of the Apes' volgt de trend van langere blockbusters.

Aan de trend waarin blockbusters steeds langer lijken te worden, lijkt nog geen einde gekomen. Het langverwachte Kingdom of the Planet of the Apes vaart mee op deze trend en heeft de langste speelduur in de epische franchise.

Het nieuwste deel zet de strijd van de apen om de heerschappij van de Aarde voort. Maar dat lijkt ook qua omvang en verhaaldiepgang een nieuwe norm te stellen.

Langere speelduur
De moderne Planet of the Apes-trilogie begon met de Rise of the Planet of the Apes in 2011. De film over de opstand van de apen met Caesar (Andy Serkis) had nog een vlotte tijdsduur van 105 minuten.

De daarop volgende films in de serie, Dawn of- en War of the Planet of the Apes werden steeds ietsje langer met respectievelijk 130 en 140 minuten. De nieuwste film in de serie doet daar nog een schepje bovenop en duurt 145 minuten in totaal.

Exclusieve Imax-trailer
De nieuwe film van regisseur Wes Ball (The Maze Runner) speelt zich meerdere generaties in de toekomst af, na het bewind van Caesar. De film volgt het personage van Noa en vandaag kwam nog een nieuwe, uitgebreide Imax-trailer.


Op 8 mei verschijnt de nieuwe film in de bioscopen bij ons.

NieuwsFilm

meest populair