Halle Berry over de misdiagnose van haar arts: "Ik had ergste vorm van herpes"

Halle Berry over de misdiagnose van haar arts: "Ik had ergste vorm van herpes"

Halle Berry deelt misdiagnose menopauze als ernstige herpes, pleit voor betere zorg voor vrouwen.

Recent deelde Halle Berry best storend nieuws. In gesprek met de Amerikaanse presidentsvrouw Jill Biden vertelde de actrice uit X-Men en Swordfish dat de zorg voor vrouwen nog niet toereikend is.

Tijdens een bijeenkomst over welzijn voor vrouwen vertelde de 57-jarige ster dat haar arts nog maar 3 jaar geleden dacht dat ze herpes had opgelopen. Ze had immers extreme pijn in haar buik en een nieuw vriendje, de beroemde muzikant Van Hunt.

Ernstige herpes
Maar nadat beiden getest waren, bleek Halle 'gewoon' in de perimenopauze te zijn. Haar gynaecoloog stelde dus een misdiagnose. Ze vertelde: "Om te beginnen dacht ik dat ik die overgang compleet over zou slaan. Ik ben fit. Ik ben gezond. Ik heb mijn diabetes onder controle sinds mijn 20ste en hoef geen insuline."

Ze vervolgde met: "Ik wist destijds niets over de menopauze. Maar het voelde alsof ik scheermesjes in mijn vagina had. Dus ik rende naar mijn gynaecoloog en hij vertelde me dat ik de ergste vorm van herpes had. Maar dat kon niet waar zijn, dacht ik."

Ernstige misdiagnose
Het was ook niet waar. Ze zei: "Achteraf hoort een droge vagina bij de menopauze. Mijn arts wist er niets van af en had me hier niet op voorbereid. Ik wil nu mijn bekendheid gebruiken om de overgang onder de aandacht te brengen. Ik wil dat anders naar vrouwen gekeken wordt en vrouwen meer begrip krijgen. We moeten af van dat stereotyperen."Hier in dit artikel van People staat meer. Ook in de YouTube-video van E!News wordt meer verteld.

NieuwsFilm

meest populair