Oorlogsfilm 'Civil War' onthult een nieuw Verenigde Staten

Oorlogsfilm 'Civil War' onthult een nieuw Verenigde Staten

Regisseur Alex Garland zei eerder al dat de film om "eigen interpretatie" vraagt.

Er is een nieuwe poster uitgekomen van Civil War, het nieuwe A24-project van Alex Garland. In de afbeelding zien we hoe de Verenigde Staten zijn verdeeld in de film.

In Civil War is er namelijk een burgeroorlog in de VS uitgebroken. Een groep journalisten poogt het Witte Huis in Washington D.C. te betreden. Omtrent het huidige conflict willen de reporters een interview met de president.

Verdeling
De kaart op de afbeelding, die je hieronder kunt zien, toont de verdeling van de VS in vier verschillende facties. Er zijn de Western Forces, de Florida Alliance, de Loyalist States en de New People's Army. "Beloof uw trouw," zo schrijft A24 bij de afbeelding.

Er kwam al eerder kritiek op de verdeling in de film omdat hij nergens op zou slaan. De logica erachter zou namelijk geen enkele politieke verdeling in de realiteit volgen. Maar volgens Garland is dat juist met opzet, omdat de film om "je eigen interpretatie" vraagt.

Zijn laatste film
Civil War is vanaf 11 april in de bioscoop te zien. Het lijkt erop dat dit de laatste film is die Garland geregisseerd zal worden: gisteren gaf de regisseur aan dat hij zich alleen nog maar wil richten op het schrijven van scenario's.



NieuwsFilm

meest populair