Kirsten Dunst over de absurde dwang van de filmstudio van 'Spider-Man': "Tanden recht zetten"

Kirsten Dunst over de absurde dwang van de filmstudio van 'Spider-Man': "Tanden recht zetten"

Kirsten Dunst geeft niet toe aan schoonheidsidealen en blijft trouw aan zichzelf in Hollywood.

Kirsten Dunst staat weer volop in de belangstelling door haar nieuwe film Civil War. Ze is pas 41 jaar, maar is al vanaf de jaren 90 in films te zien. Twee films uit haar begintijd zijn Interview with the Vampire en Little Women.

De Hollywood-studio's maakten het haar niet gemakkelijk. Ze vertelde recent in een interview met British GQ hier dat ze door een producent naar een tandarts was gebracht. Ter plekke werd ze aangemaand om haar tanden recht te laten zetten. Dat was in 2002 voor de filmopnamen van Spider-Man.

Onder druk naar tandarts
Kirsten gaf echter niet aan die druk toe. Ze vertelde aan GQ: "Ik zei: 'Nee, ik vind mijn tanden mooi'. Ik wil nog steeds mijn uiterlijk niet verpesten. Ik wil er niet uitzien als een freak. Snap je wat ik bedoel? Ik word liever oud met goede filmrollen."

Bij een filmpremière van die superheldenfilm verscheen ze in een zwarte, gothische jurk. Dat was zeer tegen de zin van de filmstudio Sony. Kirsten zei: "Ze wilden een sexy jong meisje om meer bezoekers te trekken en omzet te genereren. Maar zo'n meisje ben ik nooit geweest."

Mooi zoals je bent
Kirsten vertelde dat ze die schoonheidsidealen kreeg door een regisseur die wel blij was met haar zoals ze was. Kirsten zei: "Ik was 16 jaar toen ik The Virgin Suicides filmde met Sofia Coppola als regisseur. Ze zei dat ik zo cool en mooi was, terwijl ik dat niet vond. En ze zei dat ze mijn tanden mooi vond."



Die samenwerking gaf Kirsten de kracht voor haar verdere carrière. Ze vertelde: "Ik realiseerde me dat pas later. Niet mijn tanden veranderen, niet mijn lippen vol maken, of wat anderen ook maar denken te willen." Ze vertelt meer in de YouTube-video van Variety.

NieuwsFilm

meest populair