Deze 4 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 4 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag vier oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Jojo Rabbit (2019)
Regie: Taika Waititi | Cast: Roman Griffin Davis, Taika Waititi, Scarlett Johansson, e.a. | Te zien op: Disney+
De tienjarige Jojo is een buitenbeentje. Hij wordt opgevoed door zijn alleenstaande moeder Rosie en is lid van de Hitlerjugend. Zijn enige bondgenoot is zijn idiote en denkbeeldige vriend Adolf Hitler. Wanneer hij ontdekt dat zijn moeder het Joodse meisje Elsa verborgen op zolder houdt, wordt zijn naïeve nationalisme steeds meer op de proef gesteld.



Dunkirk (2017)
Regie: Christopher Nolan | Cast: Fionn Whitehead, Tom Hardy, Harry Styles, e.a. | Te zien op: Prime Video
1940. Teruggedrongen naar het smalle strand van Duinkerke, worden honderdduizenden Britse en geallieerde soldaten omsingeld door de nazi's. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten. Toch wordt er een reddingsactie op touw gezet met privé-bootjes om de troepen te redden.



Hacksaw Ridge (2016)
Regie: Mel Gibson | Cast: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey, e.a. | Te zien op: Videoland
De Amerikaanse soldaat Desmond Doss gelooft weliswaar dat de oorlog rechtvaardig is, maar vindt moorden desondanks verkeerd. Daarom dient hij als hospik en is hij de enige soldaat aan het front zonder wapen. Aanvankelijk is hij daardoor het pispaaltje, maar als hij tijdens de bloederige slag om Okinawa op die manier vele levens weet te redden, begint men hem toch te zien als een ware held.



De Oost (2021)
Regie: Jim Taihuttu | Cast: Martijn Lakemeier, Marwan Kenzari, Jonas Smulders, e.a. | Te zien op: Prime Video
Indonesië, 1946. De jonge soldaat Johan wordt uitgezonden naar Nederlands-Indië tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. Daar komt hij onder leiding te staan van de beruchte kapitein Raymond Westerling, het hoofd van een elitekorps dat de rebellenopstand in de provincie Zuid-Celebes de kop in moet drukken. Deze missie verloopt ontzettend gewelddadig, waardoor de grens tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager wordt.



NieuwsFilm

meest populair