Damian Hurley liet zijn film om zelfmoord en ontkenning draaien en dat is niet zomaar

Damian Hurley liet zijn film om zelfmoord en ontkenning draaien en dat is niet zomaar

De eerste film van Damian Hurley, Strictly Confidential, is een pittige thriller van een 21-jarige met autobiografische elementen.

Strictly Confidential is de eerste film die Damian Hurley zelf schreef en regisseerde. Het lijkt een pittige thriller voor een 21-jarige. Toch zijn delen uit dit verhaal uit zijn leven gegrepen.

Damian vertelde hier in een interview met People dat hij een vriend verloor door zelfmoord: "Voor mij en mijn vrienden was dat het eerste, grote verlies dat wij meemaakten. De reactie van sommige vrienden raakten mij. Ze hadden een vreemde reactie die ik toen niet begreep. Ze weigerden te accepteren dat dit gebeurd was."

Twee keer zelfmoord
In 2020, een jaar later, overleed zijn vader aan zelfmoord. Steve Bing was een Amerikaanse filmproducer. Damian kende hem amper, want zijn Britse moeder Liz Hurley voedde hem alleen op. Toch leidde die zelfmoord wel tot rouw en ontkenning bij Damian.

Damian ging daarbij een vreemde en verwarrende tijd door en zijn filmscenario kreeg autobiografische elementen. Hij vertelde: "Mijn eigen biologische vader maakte een eind aan zijn leven. Plotseling begreep ik die rouwende vrienden wel."

Geen tijd voor reflectie
Damian filmde de sensuele thriller in een korte tijd op een warm eiland. Bij het filmen kon hij geen vergelijkingen met zijn vader trekken. Hij zei: "Ik had geen tijd om te reflecteren. Ik was veel te druk met het achterhalen van koffers met kleren."



In de YouTube-video van The View vertelt Damian meer over het opgroeien rond filmsets van zijn moeder. Ook vertelt hij hoe de filmopnamen ter plekke gingen.

NieuwsFilm

meest populair