Wat je moet weten over de mysterieuze oorlogsfilm 'Civil War' voordat je 'm in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over de mysterieuze oorlogsfilm 'Civil War' voordat je 'm in de bioscoop gaat kijken

De nieuwe (en voorlopig laatste) film van Alex Garland draait vanaf deze week in de bios.

De maand april werd vorige week al strak afgetrapt met films als Monkey Man en La Chimera, maar deze week zit ook vol met potentiële topfilms. De grootste release van de week is toch wel de nieuwe film van Alex Garland: Civil War.

Gerenommeerde filmstudio A24 pakte flink uit voor Garlands nieuwste. Met een productiebudget van 50 miljoen dollar is het namelijk de duurste film die de studio ooit heeft geproduceerd.

Verhaal
In de nabije toekomst reist een team journalisten door de Verenigde Staten tijdens een snel escalerende tweede Amerikaanse burgeroorlog met meerdere partijen die het hele land heeft overspoeld.

De film documenteert de journalisten die worstelen om te overleven in een tijd waarin de Amerikaanse regering een dystopische dictatuur is geworden en partijdige extremistische milities regelmatig oorlogsmisdaden begaan.

Garland
Regisseur Alex Garland heeft al een erg indrukwekkende carrière achter de rug. Zo regisseerde hij topfilms als Ex Machina en Annihilation en heeft hij de indrukwekkende miniserie Devs gemaakt. Onlangs uitte Garland een opmerkelijke verklaring; hij zou zijn passie voor film verloren hebben en geen interesse meer hebben in het regisseren.


Dit statement is echter uit zijn verband getrokken volgens Garland, zo stelde hij het volgende: "Ik zei dat ik in de nabije toekomst ga stoppen met regisseren - dat is de verklaring. Vrijwel geen onduidelijkheid." De regisseur sluit de mogelijkheid om te regisseren dus niet voorgoed uit en is momenteel bezig met het schrijven van meerdere scripts.

Topcast
Garland heeft in het verleden al met toptalent gewerkt, en dat is met Civil War niet anders. De hoofdrollen zijn onder andere weggelegd voor Kirsten Dunst, Cailee Spaeny, Wagner Moura en Nick Offerman.


Civil War verschijnt op donderdag 11 april in de Nederlandse bioscopen. De film is ook te zien in IMAX, wat ook voor het eerst is voor een A24-film.

NieuwsFilm

meest populair