Francis Ford Coppola's droomproject 'Megalopolis' kent volgende maand zijn wereldpremiere

Francis Ford Coppola's droomproject 'Megalopolis' kent volgende maand zijn wereldpremiere

Tijdens het prestigieuze filmfestival van Cannes kunnen toeschouwers er eindelijk van genieten.

Een film van Francis Ford Coppola is altijd iets om naar uitkijken. De regisseur wist al eerder hoge ogen te gooien met legendarische films als The Godfather en Apocalypse Now. Nu weten we dat zijn nieuwste film zijn wereldpremière zal kennen tijdens het prestigieuze Cannes filmfestival.

Ondanks het feit dat Coppola een van de beste regisseurs is die er rondloopt, is er nog maar tamelijk weinig bekend over Megalopolis. De langverwachte film, waar details schaars van zijn, zal nog dit jaar in de bioscopen te zien zijn.

Meer
Toch zal meer informatie ongetwijfeld snel volgen. Megalopolis zal namelijk op het Cannes filmfestival te zien zijn, op 17 mei om precies te zijn. Het is zeer waarschijnlijk dat we dan ook getrakteerd zullen worden op de eerste officiële beelden en er veel over gesproken zal worden.

Coppola had al decennialang de droom om Megalopolis te maken, echter kon hij het benodigde budget niet bij elkaar krijgen voor de realisatie. De filmmaker heeft dan ook een behoorlijk groot deel van het 120 miljoen dollar budget zelf opgehoest.

Cast
Een behoorlijk prijskaartje dus, maar daarvoor wist hij dan wel ook de nodige grote namen te strikken. Zo worden de belangrijkste rollen ingevuld door o.a. Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Dustin Hoffman en Giancarlo Esposito.


De film laat zien hoe het lot van het oude Rome zich herhaalt in de moderne wereld. We zien een chaotische wereld die niet in staat is haar eigen sociale problemen op te lossen. Bekijk hierboven nog eens de allereerste en tot nu toe enige foto uit de film.

NieuwsFilm

meest populair