Opmerkelijk: YouTube past 'Joker: Folie à Deux'-trailer nu al aan

Opmerkelijk: YouTube past 'Joker: Folie à Deux'-trailer nu al aan

De website voegt een waarschuwing toe, waardoor je wel eerst even akkoord moet gaan.

Miljoenen filmfanaten hebben de trailer van Joker: Folie à Deux al gezien. Als je dit direct op YouTube doet krijg je echter iets aparts te zien, namelijk de waarschuwing: "The following content may contain suicide or self-harm topics. Viewer discretion is advised" Waar komt dit in een keer vandaan?

Joaquin Phoenix kroop voor het eerst in de huid van 'the Clown Prince of Crime' in de 2019 film Joker. Hierin was hij ijzersterk. Niet alleen won hij een Oscar, de blockbuster was ook een grote box-office kraker. Niet zo heel gek dus, dat een vervolg niet lang op zich deed wachten.

Trailer
De trailer is nu dus eindelijk te bezichtigen op YouTube, maar ondanks het feit dat deze nog niet zo heel lang online staat, werd er al iets aan toegevoegd. Het gaat hier om een waarschuwing waarin wordt gemeld dat de trailer mogelijk choquerende beelden bevat van zelfbeschadiging en zelfmoord.

Voordat je de trailer nu kan kijken, moet je bevestigen dat je dit begrijpt en de beelden toch wil bekijken. Het gaat hier hoogstwaarschijnlijk om het moment wanneer Harley Quinn (Lady Gaga) een pistool van haar hand maakt, deze op haar hoofd plaatst en 'de trekker' overhaalt.

De reden
Het is vooralsnog onduidelijk waarom studio Warner Bros. en YouTube dit besloten toe te voegen. De veronderstelling is dat er kritiek was en ze zo snel mogelijk ingrepen. Een officiële reactie van Warner Bros. en YouTube ontbreekt echter nog.NieuwsFilm

meest populair