'Hunger Games'-acteur Peter Dinklage scoort rol in 'Wicked'-films

'Hunger Games'-acteur Peter Dinklage scoort rol in 'Wicked'-films

De Game of Thrones-ster heeft de rol te pakken waar fans helemaal gek op zijn!

De meeste fanatieke film- en seriekijkers zullen Peter Dinklage vooral kennen uit hitserie Game of Thrones, maar de laatste tijd is de acteur ook veel in films te zien! De ster is nu gecast als fan-favoriet professor Dillamond in de Wicked-films.

Peter Dinklage was recentelijk nog te zien in The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes en vertolkte ook de hoofdrol in Cyrano uit 2021.

Nieuwe rol
Toch kennen de meesten de acteur uit de HBO-serie Game of Thrones. Goed nieuws voor wie wel fan is van de acteur; hij heeft een rol in de nieuwe Wicked-films gescoord.

Dinklage zal de stem van professor Dillamond in Wicked inspreken. Dat melden verschillende Amerikaanse media over de film van regisseur Jon M. Chu.

Dillamond
Dillamond is een pratende geit die in de musical werkt bij de Shiz University; de plek waar Elphaba (Cynthia Erivo) en Glinda (Ariana Grande) leren hoe ze goede heksen moeten worden.



Het is een grote rol voor Dinklage, want Dillamond is ook de mentor van heks Elphaba en hij moet haar dan ook behoeden voor de problemen in het Land of Oz. Hoe dat eruit gaat zien, krijgen we op 27 november te zien. Het tweede deel heeft ook al een releasedatum: 26 november 2025.

NieuwsFilm

meest populair