Found footage-horror maakt een comeback: Nieuwe 'Blair Witch'-film door Blumhouse en Lionsgate

Found footage-horror maakt een comeback: Nieuwe 'Blair Witch'-film door Blumhouse en Lionsgate

Vijfentwintig jaar nadat de originele film op het grote scherm te zien was.

Volgens The Hollywood Reporter zullen Lionsgate en Blumhouse samenwerken aan een nieuwe Blair Witch-film na een succesvolle samenwerking aan horrorfilm Imaginary.

Lionsgate-voorzitter Adam Fogelson over de samenwerking: "Ik heb het ongelooflijke geluk gehad om door de jaren heen vele malen met Jason (Blum) te mogen samenwerken."

Horrorklassieker herintroduceren
"We zijn blij om deze samenwerking af te trappen met een nieuwe visie voor Blair Witch, die deze horrorklassieker opnieuw zal introduceren voor een nieuwe generatie," vertelt Fogelson.

De found-footage horrorfilm The Blair Witch Project kwam uit in 1999 en wordt door velen nog steeds als baanbrekend gezien in het horrorgenre.

Found-footage
De film geregisseerd, geschreven en gemonteerd door Daniel Myrick en Eduardo Sanchez gaat over drie student-filmmakers die in 1994 een documentaire gaan filmen over een lokale mythe, de 'Blair Witch'.Tijdens het filmen verdwijnen de drie studenten en een jaar later wordt hun beeldmateriaal ontdekt en zien wij, het publiek, de 'found footage'.

Een genretrend
Ondanks dat dit niet de eerste found footage-film was (dat was Cannibal Holocaust,1980) veroorzaakte het een trend in het genre en volgden meer found footage-films zoals de Paranormal Activity-films."Ik denk niet dat Paranormal Activity er zou zijn geweest als er niet eerst een Blair Witch was geweest, dus dit voelt als een heel bijzondere kans en ik ben benieuwd waar dit toe leidt," aldus Jason Blum.

NieuwsFilm

meest populair