Emmy-winnares Eleanor Coppola overleden: Vrouw van Francis Coppola maakte alsnog filmcarrière

Emmy-winnares Eleanor Coppola overleden: Vrouw van Francis Coppola maakte alsnog filmcarrière

Eleanor Coppola, bekend als regisseur en schrijfster, is op 87-jarige leeftijd overleden.

Eleanor Coppola is overleden. De artieste, schrijver en documentairefilmmaker werd 87 jaar. Zij won een Emmy voor haar documentaire Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse uit 1991, waarin zij haar beroemde echtgenoot volgde in zijn werk.

Eleanor leerde haar man, regisseur Francis Coppola, kennen toen zij als assistent van de arts director werkte bij de filmopnamen van Dementia 13 uit 1963. Zij kregen drie kinderen: Gian-Carlo, Roman en Sofia. Eleanor begon pas laat te regisseren, omdat van haar verwacht werd dat ze huisvrouw was.

Late passie
Hier in het artikel van People vertelde zij over haar late passie: "Ik groeide op in de jaren 40 en 50. Als vrouw hoorde je jouw man te steunen en een leuk thuis te hebben. Ik was gefrustreerd dat ik te weinig tijd had voor het volgen van mijn interesses."

Eleanor documenteerde ook haar regisserende dochter Sofia Coppola toen zij werkte aan The Virgin Suicides en Marie Antoinette. Daarover zei ze: "Mijn dochter en haar generatie en die daarna vinden het normaal dat ze hun passie kunnen volgen. Zij hoeven niets op te geven als moeder en partner zijnde. Zij hebben geen idee van hoe die tijd voor hen was."

Werkende huisvrouw
Eleanor maakte ook Paris Can Wait en Love Is Love Is Love en vertelde: "Ik was die huisvrouw die ineens ging schrijven en filmen. Het was doodeng, maar de uitdaging was om dwars door die angst heen te gaan en het gewoon te doen."Meer over Eleanor volgt in de YouTube-video van ABC.

NieuwsFilm

meest populair