'Rust' filmset ongeluk leidt tot 18-maanden celstraf voor wapenexpert, Alec Baldwin mogelijk volgende

'Rust' filmset ongeluk leidt tot 18-maanden celstraf voor wapenexpert, Alec Baldwin mogelijk volgende

Geen losse flodders maar echte kogels waardoor cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam.

Als je een beetje het filmnieuws volgt heb je vast en zeker wel gehoord van het dodelijke schietincident op de set van Rust. Tijdens de opnames van deze western schoot niemand minder dan Alec Baldwin een cameravrouw dood. Er is nu iemand schuldig bevonden.

Het gaat hier om de wapenexpert Hannah Gutierrez-Reed. Zij had de leiding over de wapens en laadde dus ook de revolver waarmee Baldwin rondliep. Tijdens een repetitie vuurde Baldwin een kogel af, die cameravrouw Halyna Hutchins raakte. Zij overleed later als gevolg hiervan. Regisseur Joel Souza raakte gewond.

Alec Baldwin
Baldwin, o.a. bekend van de Mission: Impossible-franchise, heeft altijd gezegd dat hij niet wist dat het om echte kogels ging. Sterker nog, de acteur beweert dat hij de trekker nooit heeft overgehaald en het wapen vanzelf afging.

Meerdere rapporten zeggen dat dit niet mogelijk is. Baldwin is dan zelf ook aangeklaagd voor doodslag. Het proces tegen de 65-jarige Baldwin zal deze zomer van start gaan, maar nu is Gutierrez-Reed dus wel al schuldig bevonden.

Echte kogels
Net als Baldwin, beweert Gutierrez-Reed dat ze niet wist dat er echte kogels in de doos met munitie zaten. Tijdens de rechtszaak bleek dat zij de echte patronen zelf had meegenomen. Volgens de aanklacht was er geen sprake van opzet, maar hield de wapenexpert zich niet aan de protocollen.


Als gevolg hiervan heeft zij dan ook de maximale celstraf gekregen. De rechter stoorde zich aan het feit dat Gutierrez-Reed, de 'wapenexpert', geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor haar acties en bestempelde het incident als een 'ernstig geweldsmisdrijf'.

NieuwsFilm

meest populair