De Minions zijn weer terug: vanaf deze dag zie je 'Despicable Me 4' in de bioscoop

De Minions zijn weer terug: vanaf deze dag zie je 'Despicable Me 4' in de bioscoop

'Despicable Me 4' komt begin deze zomer uit in de bioscoop.

In 2010 maakten we kennis met Gru en zijn Minions in de eerste Despicable Me-film. Al snel werd het een groot succes met vooral de kleine gele mannetjes die heel populair werden, zo populair dat de Minions zelfs twee eigen spin-off prequels kregen met Minions uit 2015 en Minions: The Rise of Gru uit 2022.

Despicable Me kreeg ook al snel een vervolg met Despicable Me 2 in 2013. In 2017 kwam dan ook een derde Despicable Me-film en dat jaar onthulde CEO van Illumination, Chris Meledandri, in een interview dat er een vierde Despicable Me-film in ontwikkeling was.

Filmfranchise
De Despicable Me-films zijn uitgegroeid tot een grote franchise, die intussen ook bestaat uit korte films, videospellen en zelfs een pretparkattractie. Het is de meest winstgevende geanimeerde filmfranchise, de 15e meest winstgevende filmfranchise aller tijden en ook een van de meest winstgevende mediabedrijven aller tijden.

Nu komt er dus een vierde Despicable Me-film aan met Steve Carell die terug is als Gru. Ook Kristen Wiig, Will Ferrell, Joey King, Dana Gaier, Madison Polan, Sofía Vergara, Miranda Cosgrove, Chloe Fineman, Stephen Colbert, Steve Coogan en Pierre Coffin zullen te horen zijn in Despicable Me 4. De film wordt geregisseerd door Chris Renaud, mede geregisseerd door Patrick Delage, en geschreven door Mike White en Ken Daurio.

Verhaal
Despicable Me 4 volgt Gru (Carell), 's werelds favoriete superschurk die nu een agent is bij de Anti-Villain League, die terugkeert voor een spannend, gedurfd nieuw tijdperk van Minions-mayhem, samen met zijn vrouw en mede-agent van de Anti-Villain League, Lucy (Wiig) en hun drie geadopteerde dochters Margo (Cosgrove), Edith (Gaier) en Agnes (Polan).


Er is ook het nieuwste lid van de Gru-familie, Gru Jr., die vastbesloten is om zijn vader te plagen. De familie wordt gedwongen om op de vlucht te slaan wanneer ze het doelwit worden van de ontsnapte crimineel Maxime Le Mal (Ferrell) en zijn femme fatale vriendin Valentina (Vergara).

In de bioscoop
Je kan Gru en de Minions opnieuw op het grote scherm zien in Despicable Me 4 vanaf 3 juli. In afwachting kan je de vorige drie films bekijken op zowel Netflix als Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair