Deze 8 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 8 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. 'Abigail' en de Amy Winehouse-biopic 'Back to Black'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Abigail (2024)
Regie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett | Cast: Kathryn Newton, Dan Stevens, Kevin Durand, Giancarlo Esposito | Onze recensie
De jonge ballerina Abigail wordt door een groep personen ontvoerd en in een huis gevangen gehouden. Het meisje verbergt een gruwelijk geheim. Als vampier zijn haar ontvoerders misschien niet opgewassen en moeten ze zelf vechten voor hun leven.



Back to Black (2024)
Regie: Sam Taylor-Johnson | Cast: Lesley Manville, Jack O'Connell, Eddie Marsan, Marisa Abela | Onze recensie
Volgt het leven en de muzikale carrière van Amy Winehouse. In de bruisende jaren '00 woont ze in Londen waar ze zich een weg baant naar de roem. De jazz-zangeres mag uiteindelijk meerdere Grammy's op haar conto schrijven en trouwt met Blake Fielder-Civil. Naast het succes worstelt de muzikante met een verslaving aan drank en drugs en komt ze op slechts 27-jarige leeftijd te overlijden aan een overdosis.



Green Border (2023)
Regie: Agnieszka Holland | Cast: Jalal Altawil, Maja Ostaszewska, Behi Djanati Atai, Tomasz Wlosok | Onze recensie
Na haar verhuizing naar Podlasie wordt psychologe Julia onvrijwillig getuige van en deelnemer aan dramatische gebeurtenissen aan de Pools-Wit-Russische grens. Ze is zich bewust van de risico's en juridische gevolgen en sluit zich aan bij een groep activisten die vluchtelingen helpen die kamperen in de bossen in het gebied dat onder de noodtoestand valt. Tegelijkertijd proberen een Syrische familie die de burgeroorlog ontvlucht en hun Afghaanse leraar, niet wetende dat ze het slachtoffer zijn van politieke fraude door de Wit-Russische autoriteiten, de grenzen van de Europese Unie te bereiken. In Polen brengt het lot hen samen met Julia en de jonge grenswacht Jan.



Omen (2023)
Regie: Baloji | Cast: Marc Zinga, Yves-Marina Gnahoua, Marcel Otete Kabeya, Eliane Umuhire | Onze recensie
Artiest en muzikant Baloji debuteert als cineast met de zoektocht van een Brusselaar in diens geboorteland Congo.Tussen Brussel, Kinshasa en Lubumbashi leent Augure het magisch realisme om een ??portret te schilderen van 'ongewensten' en 'tovenaars' aan de hand van de met elkaar verweven verhalen van protagonisten van verschillende geslachten en generaties, geconfronteerd met de vooroordelen en achterdocht van de mensen om hen heen.



The Peasants (2023)
Regie: DK Welchman, Hugh Welchman | Cast: Kamila Urzedowska, Robert Gulaczyk, Miroslaw Baka, Sonia Mietielica | Onze recensie
Het negentienjarige boerenmeisje Jagna wordt op rand van de negentiende en twintigste eeuw gedwongen om met de oudere en welgestelde boer Maciej Boryna te trouwen. Zelf heeft ze zijn zoon Antek lief. Na verloop van tijd zien de dorpelingen in Jagna de belichaming van hun haat en jaloezie en moet Jagna knokken om haar onafhankelijkheid te bewaren.



Patrick and the Whale (2022)
Regie: Mark Fletcher | Cast: Patrick Dykstra | Onze recensie
Patrick heeft in 2019 een levensveranderende gebeurtenis meegemaakt. Op Dominica had hij een ontmoeting met een vrouwelijke potvis. Ze leek nieuwsgierig naar hem, kwam hem aanraken en pulseerde hem met haar sonar. Aan de hand van verbluffende onderwaterbeelden zal Patrick de fascinerende aard van de potvis verkennen, in een poging een licht te schijnen op zijn intelligentie en complexiteit en zijn huidige en vroegere relatie met de mensheid te belichten. De film volgt ook zijn persoonlijke reis en verkent de psychologie van een man die alles heeft opgeofferd in zijn doelbewuste zoektocht om in contact te komen met de grootste wezens in de oceaan en ze te begrijpen.



They Shot the Piano Player (2023)
Regie: Javier Mariscal, Fernando Trueba | Cast: Jeff Goldblum, Tony Ramos, Abel Ayala, Roberta Wallach | Onze recensie
New York, 2010. Jeff Harris, een muziekjournalist, gaat op zoek naar de waarheid over Francisco Tenório Júnior, een jonge Braziliaanse samba-jazz pianist die op 18 maart 1976 in Buenos Aires verdween.



Yamas! (2024)
Regie: Rik Sinkeldam, Andy van Veen | Cast: Marcus Massey, Jase Rivers, Romy Indy, Ruben van der Meer
Een groep tieners bevindt zich in Griekenland voor een vakantie, wanneer te veel Raki het verloop van hun reis verandert en ze een lichaam moeten dumpen en het eens moeten worden met een Italiaanse gangster.



NieuwsFilm

meest populair