Talia Ryder en Jacob Elordi schitteren samen op het witte doek in 'The Sweet East'

Talia Ryder en Jacob Elordi schitteren samen op het witte doek in 'The Sweet East'

Een schelmenachtige reis door de steden en bossen aan de oostkust van de VS, ondernomen door Lillian, een middelbare scholier uit South Carolina.

De film The Sweet East had vorig jaar zijn wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en sleepte daarna op verschillende internationale festivals, waaronder die in Leiden en Gent, al heel wat prijzen in de wacht. Vanaf deze week is de rest van de Nederlanden aan de beurt.

The Sweet East is het regiedebuut van Sean Price Williams, die bekend werd als cinematograaf van onder andere Good Time. Zijn eerste langspeelfilm is een absurde en humoristische roadmovie met betoverende personages, een eclectische soundtrack en bizarre plotwendingen.

Verhaal
Middelbare scholiere Lillian is engelachtig maar passief en voelt zich verveeld tijdens haar schoolreis naar Washington D.C. Wanneer ze afgezonderd raakt van haar groep, gaat ze zelf op verkenning en begint een roadtrip langs de steden en bossen van de oostkust van de Verenigde Staten.

Gescheiden van haar klasgenoten tuimelt ze als Alice in Wonderland in een absurdistisch hol, waar ze mensen uit verschillende subculturen ontmoet: neonazi's, Qanon-supporters en hipster filmmakers. Maar onbevangen en onbevreesd als ze is, weet Lilian zich steeds weer uit benauwde situaties te redden.

Humoristisch zelfreflectief
In de trailer zien we dat Price Williams een fascinerende wereld heeft gecreëerd vol met cinefiele verwijzingen en scherpe satire, waarmee hij de absurditeiten van het hedendaagse Amerika treffend belicht.


The Sweet East is sinds 9 mei te zien in een bioscoop bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair