Denis Villeneuve is stiekem toch al bezig met 'Dune 3: Messiah'

Denis Villeneuve is stiekem toch al bezig met 'Dune 3: Messiah'

Hij regisseert hem pas na een ander project, maar het schrijfwerk...

Voordat Dune: Part Two vorige week digitaal werd uitgebracht, haalde deze bijna $700 miljoen dollar op aan de wereldwijde box-office, wat uiteraard de weg vrijmaakte voor een derde film.

Terwijl deel 1 en 2 beide gebaseerd waren op het verhaal verteld in Frank Herberts eerste roman Dune, zou deel 3 juist verder moeten gaan met ander bronmateriaal, namelijk het vervolgboek Dune: Messiah.

Plannen genoeg
En tijdens een interview met 'The New York Times' bevestigde regisseur Denis Villeneuve dat hij het script hiervoor al aan het schrijven is:

"Die woede (gevoeld door Zendaya's personage aan het eind) is enorm. Ik wil niet onthullen wat ik ga doen, maar weet precies wat ik moet doen. Ik schrijf het nu, er is veel vuurkracht en ik ben er erg enthousiast over".

Eerst een kernoorlog
Villeneuve heeft eerder gezegd dat hij de film niet zal maken tenzij hij ervoor kan zorgen dat die nóg beter wordt dan diens voorgangers. En hij heeft de tijd om het script te perfectioneren, want het project Nuclear War: A Scenario heeft voorrang, voordat hij terugkeert naar Arrakis.

NieuwsFilm

meest populair