De knotsgekke game-verfilming 'Borderlands' verschijnt op deze dag in de Nederlandse bioscopen

De knotsgekke game-verfilming 'Borderlands' verschijnt op deze dag in de Nederlandse bioscopen

Borderlands, gebaseerd op het gelijknamige videogame, belooft een avontuurlijke actiefilm met een sterrencast te worden.

Deze zomer lijken fans van het actiegenre en game-verfilmingen hun hart op te kunnen halen. In augustus krijgt de film Borderlands, gebaseerd op de succesvolle scifi first-person shooter game, een release.

Borderlands vertelt het verhaal van de outlaw Lilith die terugkeert naar planeet Pandora en een alliantie vormt om de dochter van de machtigste S.O.B. van het universum te vinden. Het belooft een waar avontuur te worden met een indrukwekkende cast.

Cast
Het personage van Lilith wordt gespeeld door niemand minder dan Tár-actrice Cate Blanchett. De actrice heeft niet vaak in een bomvolle actiefilm gespeeld. Het zal interessant zijn om te zien hoe een actrice van haar kaliber presteert in een actievolle film.

Ook de andere castleden zijn het benoemen waard. Andere rollen worden vertolkt door Kevin Hart, Jamie Lee Curtis en Jack Black. Regie is in handen van Hostel-regisseur Eli Roth, die eerder samenwerkte met Blanchett aan de film .

Productie
Hoewel de film in Augustus al te zien zal zijn, is de actiefilm al maar liefst 9 jaar in ontwikkeling. Sinds 2015 probeert men een film gebaseerd op het populaire computerspel van de grond te krijgen. De definitieve productie startte in 2021 in Budapest, Hongarije.Toch leek de gehele ontwikkeling van de film niet helemaal soepel te verlopen. De eerste beelden werden tijdens CinemaCon in 2022 vertoond, maar in 2023 vonden er heropnames plaats. Vervolgens verliet scenarioschrijver Craig Mazin het project, waardoor er een nieuwe scenarist moest worden aangesteld.

Trailer
Al mocht de filmproductie een beetje chaotisch zijn geweest, uit de eerste vrijgegeven beelden lijken we ons op te moeten maken voor een waar spektakel. De film presenteert zichzelf in een stijl die mensen zal doen denken aan The Guardians of The Galaxy.Gelukkig hoeft men niet meer lang te wachten. Borderlands is vanaf 8 augustus te zien in de bioscoop. Uitgaande van de eerste beelden, heeft de film het potentieel om een van de grootste blockbusters van de zomer te worden.

NieuwsFilm

meest populair