Warner Bros. haalt Universal in en is voorlopige box-office-koning van 2024

Warner Bros. haalt Universal in en is voorlopige box-office-koning van 2024

De twee best verdienende titels tot nu toe zijn allebei hieruit afkomstig...

Het MonsterVerse is het filmische universum dat we nooit zagen aankomen. Door de jaren heeft de franchise een verzameling hits opgebouwd, maar de laatste 2 blockbusters zijn verder gegaan.

Want niet alleen hielp Godzilla vs Kong drie jaar geleden destijds om de wereldwijde omzet te redden tijdens de coronapandemie, nu doet Godzilla x Kong: The New Empire er nog een extra schepje bovenop.

Nummers #1 en #2
Het is nog steeds wachten op de eerste miljardenhit van dit jaar aan de bioscoopkassa's, maar studio Warner Bros. heeft momenteel de koppositie in handen dankzij de $700 miljoen dollar van Dune: Part Two.

De tweede plek was in handen van Kung Fu Panda 4 met $480 miljoen dollar. Die is echter vanaf deze week ingehaald door de vechtende hagedis en gorilla. Zij staan inmiddels op een recette van $485 miljoen dollar.

Zowel televisie als het witte doek
Wat betreft de plannen voor de toekomst, komt streamingdienst Apple TV met een vervolgseizoen op Monarch: Legacy of Monsters en heeft regisseur Adam Wingard al aangegeven een filmtrilogie te willen maken.



NieuwsFilm

meest populair