Wat je moet weten over Ryan Goslings nieuwste actiefilm 'The Fall Guy' voordat je 'm in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over Ryan Goslings nieuwste actiefilm 'The Fall Guy' voordat je 'm in de bioscoop gaat kijken

Ryan Gosling is de ster in de nieuwste van 'Bullet Train'-regisseur David Leitch.

Er zijn al een aantal succesvolle blockbusters uitgekomen in 2024, denk maar aan Dune: Part Two en Godzilla x Kong: The New Empire. Deze week verschijnt er een nieuwe grote film in de bioscoop die geen vervolg is: The Fall Guy met in de hoofdrol Ryan Gosling.

Het is verrassend hoe lang er eigenlijk al aan deze film is gewerkt voordat de productie van start ging.

Verhaal
Ryan Gosling speelt Colt Seavers, een gehavende actiechoreograaf. Hij werkt op een filmset met Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson), een beroemde acteur voor wie hij jaren geleden stuntman was.

Wanneer Tom vermist raakt dreigt de film te worden stopgezet. De film wordt geregisseerd door Jody Moreno (Emily Blunt). Jody is de ex-vriendin van Colt en dit is haar regiedebuut. Colt biedt zich vrijwillig aan om Tom te vinden en Jody's debuutfilm te redden.

Achtergrond
In 2010 werd er voor het eerst al gewerkt aan The Fall Guy, maar dit was meer een verfilming van de gelijknamige TV-serie uit de jaren 80. Casino Royale-regisseur Martin Campbell zou deze versie van de film regisseren. Dit kwam er echter niet van. Nadat er in 2013 nog een versie van de film met Dwayne Johnson werd aangekondigd, werd het project in 2020 toch omgetoverd in iets anders.


Dat jaar kwam voor het eerst naar buiten dat Ryan Gosling en David Leitch (Bullet Train, Deadpool 2) aan een actiefilm over een stuntman aan het werken waren. Dit bleek dus The Fall Guy, maar meer losjes gebaseerd op de gelijknamige serie.

Deze week te zien
David Leitch is misschien wel de perfecte match voor deze film. Hij begon zelf namelijk als stuntman en actiechoreograaf voordat hij ook films ging regisseren.


Naast de eerdergenoemde castleden zijn ook Winston Duke (Black Panther), Stephanie Hsu (Everything Everywhere All at Once) en Hannah Waddingham (Ted Lasso) van de partij. Je ziet The Fall Guy vanaf 24 april in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair