De zevende 'A Nightmare on Elm Street'-film is eigenlijk de beste film in de reeks

De zevende 'A Nightmare on Elm Street'-film is eigenlijk de beste film in de reeks

Een overzicht van de 'A Nightmare on Elm Street'-franchise, inclusief de film 'New Nightmare'.

Er zijn weinig horrorfilms die zoveel impact op het horrorgenre hebben gehad als de A Nightmare on Elm Street-franchise. De originele A Nightmare on Elm Street bracht het slasher-genre naar het grote publiek en wordt tot op de dag van vandaag als een ware klassieker beschouwd.

A Nightmare on Elm Street werd geregisseerd en geschreven door Horror-meester Wes Craven. De Amerikaanse regisseur was in de jaren '80 en '90 niet weg te denken uit het horror genre met films als Scream, The Hills Have Eyes, en natuurlijk A Nightmare on Elm Street zelf.

Franchise
A Nightmare on Elm Street vertelt het verhaal van Nancy (gespeeld door Heather Langenkamp), die doelwit wordt van een angstaanjagend figuur genaamd Freddy Krueger (gespeeld door Robert Englund), die haar teistert in haar dromen.

In totaal werden er maar liefst negen films gemaakt waarin de angstaanjagende Freddy Krueger, met zijn vlijmscherpe handschoenen, de dromen van mensen tot een nachtmerrie maakte. In totaal is de franchise goed geweest voor een solide $472 miljoen dollar.

New Nightmare
Hoewel veel mensen vinden dat de originele film van de franchise de beste is, is er ook een grote groep die de zevende film, New Nightmare, de beste Nightmare on Elmstreet-film aller tijden vindt. Deze gedachte is niet helemaal gek, gezien deze film een totaal andere aanpak heeft ten opzichte van de andere films.



New Nightmare gaat namelijk over het maken van een Nightmare on Elm Street-film. In de film besluiten Wes Craven, Heather Langenkamp en Robert Englund een nieuwe horrorfilm te maken, maar wordt het zoontje van Langenkamp geteisterd door de 'echte' Freddy Krueger.

Ontvangst
Hoewel de insteek van New Nightmare natuurlijk origineel is, was niet iedereen op het moment van de release overtuigd. De film wist zo'n $20 miljoen dollar op te halen bij de Box Office, waarbij het de slechtst verdiende Nightmare on Elm Street-film ooit gemaakt is.



Filmcritici waren overigens wel te spreken over de horrorfilm. Op rottentomatoes.com krijgt de film een solide 79 procent, waarmee de film de op een na hoogste gerecenseerde film uit de franchise is.

NieuwsFilm

meest populair