Wordt het script van Angelina Jolie's geannuleerde 'Cleopatra' alsnog gebruikt?

Wordt het script van Angelina Jolie's geannuleerde 'Cleopatra' alsnog gebruikt?

Schrijver Brian Helgeland laat zich uit over zijn werk en wat de bedoeling was.

De laatste jaren wordt er wel vaker gesproken over een film over Cleopatra. Een tijdje leek het erop dat Denis Villeneuve hier een film over zou maken, maar nu wordt er gezegd dat deze eer is weggelegd voor het Wonder Woman-duo Patty Jenkins en Gal Gadot. Het had echter heel anders kunnen lopen.

Niemand minder dan Angelina Jolie zou normaal gesproken als Cleopatra te zien zijn geweest. De actrice had al toegezegd om in de huid te kruipen van de koningin van het oude Egypte, het laatste lid van de Ptolemaeïsche dynastie en daarmee de laatste Hellenistische heerseres van Egypte.

Plannen
De rechten van de film lagen bij Sony. De studio had grote plannen, want ze wilden niemand minder dan David Fincher, o.a. bekend van pareltjes als Se7en en Fight Club, hiervoor strikken. Schrijver Brian Helgeland laat zich hier nu over uit.

"Ik was de eerste schrijver van 'Cleopatra'. Deze film werd bijna gemaakt. Het had een beetje van alles. Het zou een politieke thriller geweest zijn, waar niet alleen moorden in voorkomen maar ook seks. De nodige relaties zouden hierin aangekaart worden, niet alleen van Cleopatra maar ook van Marc Anthony".

Meer
Zo vervolgt Helgeland: "De dag dat Caesar werd vermoord was Cleopatra in Rome. Zij zou naar Egypte vertrekken en Caesar wilde met haar meegaan. Dit is een van de redenen waarom hij uit de weg werd geruimd. De film zou veel feiten hebben laten zien waar lang niet iedereen vanaf weet".


Helgeland heeft ook de geruchten gehoord van een andere Cleopatra-film, maar weet hier verder niks over: "Ik heb niets met de nieuwe versie te maken. Ik weet niet of ze gebruik zullen maken van mijn script, maar ik zou dat wel geweldig vinden".

NieuwsFilm

meest populair