Deze iconische acteur is het vaakst op het scherm gestorven

Deze iconische acteur is het vaakst op het scherm gestorven

Deze 'LOTR'-acteur is een geliefd horror icoon met iconische rollen als Dracula en Frankenstein.

De Britse acteur Christopher Lee is een van de meest geliefde horror iconen van de vorige eeuw. Zijn uiteenlopende oeuvre, met rollen van excentrieke schurken, leverde hem een bijzonder record op.

De Britse acteur verscheen al in films in de jaren 1940 en joeg menig bioscoopganger de stuipen op het lijf met zijn meedogenloze schurkenrollen. Maar ook zijn eigen karakters kwamen zelden ongeschonden uit de strijd.

Iconische schurkenrollen
Lee beleefde zijn echte doorbraak met de iconische rollen van Frankensteins monster in The Curse of Frankenstein (1957) en legendarische graaf Dracula in Horror of Dracula (1958). In het daarop volgende decennium verscheen hij in meer dan 30 B-films, vaak als schurk.

Lee's veelzijdigheid bracht hem bij uiteenlopende filmseries, van Star Wars tot James Bond. Dat leverde hem uiteindelijk ook een bijzonder en uniek record op: met meer dan 70 doodscènes is hij namelijk de meest vermoorde acteur op het scherm.

Saruman
Een van zijn memorabelste rollen was die van de boosaardige Saruman in The Lord of the Rings-trilogie. Alleen werd een van zijn meest essentiele scènes uiteindelijk uit de film geschrapt, wat tot enige opschudding leidde.


The Lord of the Rings-films zijn terug te kijken op HBO Max of Prime.

NieuwsFilm

meest populair