De nodige bioscoopgangers keken deze geweldig ontvangen Brad Pitt-film niet af

De nodige bioscoopgangers keken deze geweldig ontvangen Brad Pitt-film niet af

De experimentele aard van 'The Tree of Life' is niet voor iedereen weggelegd.

Het overkomt elke bioscoopganger wel eens, dat ze een kaartje kopen voor een film maar achteraf teleurgesteld zijn dat ze dit hebben gedaan. Terrence Malick mag dan wel een beroemde regisseur zijn, zijn The Tree of Life overkwam hetzelfde.

In 2011 bracht Malick, o.a. bekend van sterk onthaalde films als Badlands en Thin Red Line, The Tree of Life uit. De film kende zijn wereldpremière tijdens het prestigieuze filmfestival in Cannes, maar werd hier wisselvallig onthaald.

Top of flop?
De vertoning van de film was een aparte gebeurtenis, aangezien deze gekenmerkt werd door zowel applaus al boegeroep. Dit is eigenlijk al meteen een duidelijke weerspiegeling van zijn controversiële aard. Sommige mensen vinden The Tree of Life geweldig, anderen vinden er niks aan.

Grappig genoeg liet een van de hoofdrolspelers van de film, Sean Penn, weten dat hij ook geen grote fan was van het eindresultaat. Zo zei de acteur al eerder: "Ik vond het script prachtig en vol emotie, maar dit zag ik niet terug in de film zelf".

Te ingewikkeld
Hoewel de film goed scoort op diverse filmwebsites en zelfs bekroond werd met de Palme d'Or, vonden de nodige bioscoopgangers The Tree of Life te complex. Malick komt met de nodige abstracte en filosofische vragen, waardoor lang niet iedereen de film kon afkijken.


Ook was niet elke kijker een fan van Malicks niet-lineaire verhaal en de abstracte beelden. Ondanks het feit dat de regisseur een geweldige cast had weten te strikken, aangezien buiten Penn andere hoofdrollen waren weggelegd voor Brad Pitt en Jessica Chastain, leidde de complexiteit van de film toch tot het voortijdig vertrek van bioscoopgangers.

Ambitie
Dit betekent niet dat Malick nu ambitieuze projecten uit de weg gaat. Op dit moment werkt hij namelijk aan The Way of the Wind, een film die over het leven van Jezus gaat. Hiervoor heeft hij opnieuw top acteurs weten te strikken, zoals Ben Kingsley, Matthias Schoenaerts en Mark Rylance.



NieuwsFilm

meest populair