Deze 'Star Wars'-film bevat een wel heel domme leugen over de Sith

Deze 'Star Wars'-film bevat een wel heel domme leugen over de Sith

'Star Wars: The Rise of Skywalker' bevat een korte, maar belangrijke leugen over de Sith om de terugkeer van Palpatine snel uit te leggen.

In Star Wars: The Rise of Skywalker komt Palpatine terug tot leven. Om zijn terugkeer snel uit te kunnen leggen, vertelt Beaumont Kin in een scène een domme leugen over de Sith. The Rise of Skywalker is het derde deel van de Star Wars-sequeltrilogie, na The Force Awakens (2015) en The Last Jedi (2017), en de negende film in de Star Wars-franchise.

The Rise of Skywalker speelt zich af een jaar na The Last Jedi en volgt Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega) en Poe Dameron (Oscar Isaac) terwijl ze de laatste stand van verzet leiden tegen opperste leider Kylo Ren (Adam Driver) en de First Order, die geholpen worden door de Sith-heer, keizer Palpatine (Ian McDiarmid).

Personages
The Rise of Skywalker kwam uit in 2019 en is geproduceerd, mede-geschreven en geregisseerd door J. J. Abrams. Met een budget van 416 miljoen dollar is het de op twee na duurste film ooit gemaakt. Naast onze hoofdpersonages, zijn ook heel wat andere bekende Star Wars-personages te zien in de film zoals Luke Skywalker (Mark Hamill), C-3PO (Anthony Daniels), Chewbacca (Joonas Suotamo) en Lando Calrissian (Billy Dee Williams).

Ook Carrie Fisher was te zien in de film als Leia, ondanks dat ze in 2016 was overleden. Ze verschijnt door het gebruik van opnieuw bewerkt, niet eerder uitgebracht materiaal uit The Force Awakens.

Palpatine
Keizer Palpatine, de Duistere Heer van de Sith en schaduwleider van de First Order, dient als de belangrijkste antagonist van de Skywalker Saga en werd eerder als definitief dood beschouwd na de Slag om Endor zoals te zien was in Return of the Jedi (1983). In The Rise of Skywalker is hij herrezen en wordt er in een scène kort uitgelegd hoe dat mogelijk was.


In die scène verwijst Beaumont Kin (Dominic Monaghan) naar donkere wetenschap en klonen als uitleg. Daarbij zegt hij dat dit geheimen zijn die enkel de Sith weten, maar beide beweringen zijn onjuist. Er zijn andere groepen naast de Sith die hebben geprobeerd de Force te combineren met donkere wetenschap, zoals de Orde Aspectu, een Jedi-splintergroep die duizenden jaren voor de Sith bestond.

Klonen
De bewering over Sith-klonen is ook een duidelijke leugen, aangezien het clone-leger van de Republiek is gemaakt door de Kaminoanen, wat niet mogelijk zou zijn geweest als alleen de Sith wisten hoe ze klonen moesten maken. Deze leugen die Kin vertelt is zo een van de grootste leugens in de Star Wars-films.


Wil je Star Wars: The Rise of the Skywalker zien, ondanks deze leugen? Je kan de film bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair