Een van de beste acteurs aller tijden debuteerde ooit in een van de slechtste horrorfilms aller tijden

Een van de beste acteurs aller tijden debuteerde ooit in een van de slechtste horrorfilms aller tijden

De grootste flater uit zijn carrière zat meteen aan het begin...

De ene acteur beleeft een ijzersterke start van diens loopbaan en heeft vervolgens moeite om dit succes vast te houden, terwijl de ander begint met een titel die niemand nu nog kent, maar die vervolgens constant een stabiel hoog niveau blijft vasthouden.

Tom Hanks staat vooral bekend om zijn werk in succesvolle (romantische) comedy's en oorlog/drama's en heeft inmiddels meerdere prijzen op zijn naam staan, maar wist je dat hij ooit debuteerde in een horrorfilm?

Wellicht iets om naar terug te keren
Het gaat hier om He Knows You're Alone uit het jaar 1980. Dit was echter een commerciële en kritische mislukking en de grootste op Hanks zijn CV tot nu toe waarna hij het genre ook nooit meer aangeraakt heeft.

De film van Armand Mastroianni gaat over Amy. De nacht voor haar bruiloft wordt ze gestalkt door een seriemoordenaar die het gemunt heeft op jonge aanstaande bruiden. Hanks speelt Elliot, een student die Amy ontmoet. Ondanks dat het een bijrol was, had hij wel direct de sympathie van het publiek, alleen was dat niet genoeg om het geheel te redden.

Slap aftreksel van John Carpenters 'Halloween'
He Knows You're Alone krijgt 30% op 'Rotten Tomatoes' (de laagste score voor een titel met Hanks) en werd afgekraakt vanwege "het trage tempo, veel technische tekortkomingen en buitensporig gebruik van clichés".



NieuwsFilm

meest populair