'The Fall Guy'-schrijver vertelt hoe de grootste stunts van Hollywood de film inspireerden

'The Fall Guy'-schrijver vertelt hoe de grootste stunts van Hollywood de film inspireerden

"Ik heb letterlijk een lijst gemaakt van mijn favoriete stunts," aldus Drew Pearce.

Scenarioschrijver en uitvoerend producent Drew Pearce, vertelt in een interview met Variety over zijn inspiratie voor The Fall Guy.

Pearce o.a. bekend van het script van de Fast and Furious spin-off Hobbs & Shaw creëerde samen met regisseur en voormalig stuntartiest David Leitch recordbrekende stunts.

Een lijst met stunts
"Ik heb letterlijk een lijst gemaakt van mijn favoriete stunts: de 60 meter hoge val van Sharky's Machine, de Casino Royale cannonroll met de Aston Martin," aldus Pearce.

"De vuilnisbakscène boven de Sydney Harbour Bridge was waar Dave en ik ons afvroegen: wat is onze mening over de distance drag in Raiders of the Lost Ark?"

Stuntman als centrale personage
"Het is een echt geschenk om een ??stuntman als je centrale personage te hebben," aldus de scenarioschrijver.



The Fall Guy gaat over stuntdubbel Colt (Ryan Gosling) die aan het werk wordt gezet wanneer filmster Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson) wordt vermist tijdens de opnames van een film. Een film die geregisseerd wordt door Seavers ex Jody Morena (Emily Blunt).

Stunten in zijn echte leven
Naast stunts op de set, moet Colt nu ook stunten in zijn echte leven om de vermiste filmster op te sporen, een samenzwering op te lossen en om de liefde van zijn leven voor hem te winnen.

De actiekomedie is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair