Deze 7 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 7 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. de nieuwe 'Planet of the Apes'-film en de nieuwste van Michael Keaton.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Kingdom of the Planet of the Apes (2024)
Regie: Wes Ball | Cast: Freya Allan, Kevin Durand, Dichen Lachman, William H. Macy
'Kingdom of the Planet of the Apes' speelt zich af in de toekomst, enkele generaties na het bewind van Caesar. In deze tijd zijn de apen de dominante soort en leven in harmonie samen, maar leiden de mensen een ondergedoken leven. Terwijl een nieuwe, tyrannieke apenleider zijn imperium opbouwt, maakt een jonge aap een aangrijpende reis die er voor zorgt dat hij alles wat hij heeft geleerd over het verleden in twijfel trekt. De keuzes die hij maakt zal de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.



Knox Goes Away (2023)
Regie: Michael Keaton | Cast: Michael Keaton, Ray McKinnon, Cassie Moronez, Paul Perri
Wanneer bij een huurmoordenaar een snel voortschrijdende vorm van dementie wordt vastgesteld, krijgt hij de kans om zichzelf te redden door het leven van zijn vervreemde volwassen zoon te redden. Om dit te doen, moet hij racen tegen de politie die hem in de gaten houdt, en tegen de tikkende klok van zijn eigen snel verslechterende geest.



Mothers' Instinct (2024)
Regie: Benoît Delhomme | Cast: Anne Hathaway, Jessica Chastain, Josh Charles, Caroline Lagerfelt
Huisvrouwen Alice en Celine zijn beste vrienden en buren die alles lijken te hebben. Wanneer een tragisch ongeluk echter de harmonie van hun leven verstoort, beginnen schuldgevoelens, achterdocht en paranoia hun zusterband te ontrafelen.



The Beast (2023)
Regie: Bertrand Bonello | Cast: Léa Seydoux, George MacKay, Guslagie Malanda, Dasha Nekrasova
In een nabije toekomst waarin artificiële intelligentie en emotionele steriliteit overheersen, zijn menselijke emoties een bedreiging geworden. Om die uit te wissen, moet Gabrielle haar DNA zuiveren door terug te gaan naar haar vorige levens. Daar ontmoet ze Louis, haar grote liefde. Maar ze wordt overmand door angst voor naderend onheil.



The Sweet East (2023)
Regie: Sean Price Williams | Cast: Talia Ryder, Earl Cave, Simon Rex, Ayo Edebiri
Middelbare scholiere Lillian is een engelachtige maar passieve scholiere die zich verveelt tijdens haar schoolreis naar Washington D.C. Wanneer ze afgezonderd raakt van haar groep, gaat ze zelf op verkenning en begint een roadtrip langs de steden en bossen van de oostkust van de Verenigde Staten. Gescheiden van haar klasgenoten tuimelt ze als een "Alice in Wonderland" in een absurdistisch hol, waar ze mensen uit verschillende subculturen ontmoet: neonazi's, Qanon-supporters en hipster filmmakers. Maar onbevangen en onbevreesd als ze is, weet Lilian zich steeds weer uit benauwde situaties te redden.



Bewariërs (2024)
Regie: Sanne Kortooms, Timon Moll | Cast: Florien Ferdinandus, Hugo Haenen, Davy Gomez, Charlie May | Onze recensie
In de documentaire Bewariërs worden drie verhalen verteld over de tijdens Tweede Wereldoorlog in bewaring gegeven bezittingen, hun Joodse eigenaren én de bewaarders ervan. Bezittingen die vaak na de oorlog niet meer werden teruggegeven, tegen de achtergrond van een naoorlogs klimaat van antisemitisme en ingewikkelde bureaucratie die rechtsherstel bemoeilijkte. Bewariërs behandelt het gat in het collectieve Nederlandse geheugen dat zelfs na bijna 80 jaar nog steeds niet is gevuld.



The Braid (2023)
Regie: Laetitia Colombani | Cast: Mia Maelzer, Sajda Pathan, Nehpal Gautam, Danish Iqbal
In India is Smita een zogenaamde onaanraakbare die de kost verdient met het opruimen van uitwerpselen. Ze droomt ervan haar dochter een opleiding te geven, iets wat onmogelijk lijkt. Maar ze is bereid alles op te geven voor een betere toekomst. In het Canadese Montreal is Sarah een gescheiden moeder die haar borstkankerdiagnose verborgen probeert te houden om haar geplande promotie niet in gevaar te brengen. Op het Italiaanse Sicilië probeert Giulia het pruikenatelier van haar vader ondanks vele tegenslagen open te houden.



NieuwsFilm

meest populair