"Er is geen excuus voor": George Miller over problemen op de set van 'Mad Max: Fury Road'

"Er is geen excuus voor": George Miller over problemen op de set van 'Mad Max: Fury Road'

Er was naar zeggen een "explosieve" ruzie tussen hoofdrolspelers Tom Hardy en Charlize Theron.

Mad Max: Fury Road mag volgens velen dan wel één van de vetste actiefilms ooit zijn, de productie was schijnbaar niet makkelijk. Zo doen er al jaren verhalen de ronde dat het herhaaldelijk tot ruzie kwam tussen acteurs Tom Hardy en Charlize Theron.

De redenen voor deze ruzie waren naar verluidt meervoudig, van de afschuwelijke hitte in de woestijn waar ze filmden tot het chronisch te laat zijn van Hardy. Op een gegeven moment kwam het zelfs tot een "explosie," volgens een cameraman die aan de film meewerkte.

Heel verschillend
Regisseur George Miller heeft zich daar nu over uitgelaten. Tijdens een interview voor zijn nieuwste film, Furiosa: A Mad Max Saga, verklaart hij de ruzie van destijds als het gevolg van "twee heel verschillende spelers."

"Tom heeft een schade aan hem, maar ook een genialiteit (...), en wat er op dat moment ook met hem aan de hand was, hij moest uit zijn caravan worden gelokt," aldus Miller. "Terwijl Charlize ongelooflijk gedisciplineerd was (...) en altijd als eerste op de set stond."

Geen excuus
Miller voegt toe: "Ik ben een optimist, dus ik zag hun gedrag als een weerspiegeling van hun karakters, waarbij ze moesten leren samenwerken om wederzijdse overleving te garanderen."


Tegenwoordig bekritiseert hij die kijk op de situatie juist. "Er is geen excuus voor," zo zegt hij. "Ik denk dat er in deze branche de neiging bestaat om geweldige prestaties te gebruiken als excuus voor andere verstoringen die vermeden kunnen worden."

Furiosa
Maar dit hoeft niet te betekenen dat de situatie op de sets van Miller inmiddels is verbeterd. Actrice Anya Taylor-Joy heeft er namelijk naar gehint dat het maken van Furiosa (de prequel op Fury Road) haar "heel alleen" deed voelen.


Meer informatie vind je hier. Intussen is het niet lang meer wachten op de film: Furiosa: A Mad Max Saga draait vanaf 23 mei in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair