'The Nice Guys'-producent laat zich uit over mogelijk vervolg: "Het kan er nog van komen"

'The Nice Guys'-producent laat zich uit over mogelijk vervolg: "Het kan er nog van komen"

Komt er alsnog een sequel op de goed ontvangen maar financieel tegenvallende misdaadkomedie?

In 2016 kwam The Nice Guys uit, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Russell Crowe en Ryan Gosling. Ondanks het feit dat de film het niet geweldig deed aan de box-office, scoorde deze wel goede punten op streamingdiensten. De vraag is nu, komt er nog een vervolg?

Het origineel speelt zich af in het Los Angeles van 1977, waarin twee privédetectives besluiten samen te werken om een vermissingszaak op te lossen. Het duo vindt in hun onderzoek een connectie tussen de vermissing van een jong meisje en de dood van een porno-ster. Dit brengt een complot aan het licht dat veel verder gaat dan gedacht.

Sequel
The Nice Guys scoort mooie cijfers, zoals een 7,4 op IMDb en zelfs een 91% op Rotten Tomatoes. De geslaagde misdaadkomedie leent zich ook goed voor meer verhalen. Producent Ken Kao heeft de hoop dan ook nog niet opgegeven.

"Ik heb er nog niet zo heel lang geleden gesprekken over gevoerd. Het zou er nog steeds van kunnen komen, maar ik denk dat we ons dat aan een bepaald budget moeten houden. Dat is hoe het vandaag de dag er vaak aan toegaat".

Box office
Kao vervolgt: "Studio's vragen altijd naar de box-office, dus wanneer een eerste film faalt krijg je niet meer zo snel een budget bij elkaar gesprokkeld. Wij gaan hier wel aan werken. Dat is ons doel als producenten, in de hoop dat we toch voor meer kunnen gaan".


Hoewel The Nice Guys dus goede cijfers scoort, bracht de film maar 62,8 miljoen dollar op tegenover een budget van 50 miljoen dollar. De komedie moest het wel opnemen tegen groot geweld als Captain America: Civil War en The Angry Birds Movie, iets waar Gosling zich vorige maand nog over uitliet.

NieuwsFilm

meest populair