Dit is veruit de slechtst ontvangen film die meer dan een miljard opbracht aan de wereldwijde bioscoopkassa's

Dit is veruit de slechtst ontvangen film die meer dan een miljard opbracht aan de wereldwijde bioscoopkassa's

'Transformers: Age of Extinction' bracht veel geld op, maar kreeg heel wat negatieve reacties.

Je zou denken dat een film die veel geld opbrengt ook positieve reacties zal krijgen, maar dat is niet altijd het geval. Zo heb je Transformers: Age of Extinction die misschien wel de slechtst ontvangen film is die meer dan een miljard dollar opbracht aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Transformers: Age of Extinction kwam uit in 2014 en is geregisseerd door Michael Bay. De film is gebaseerd op de Transformers-franchise en is het vierde deel van de live-action Transformers-filmserie. Dit is de eerste film met een volledig nieuwe cast, met Mark Wahlberg in de hoofdrol. Ook te zien in de films zijn onder andere Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Nicola Peltz, Sophia Myles, Titus Welliver en T.J. Miller.

Verhaal
Transformers: Age of Extinction speelt zich vijf jaar na Transformers: Dark of the Moon af en introduceert een nieuwe menselijke cast en veel nieuwe Transformers, waaronder de Dinobots. Na de strijd tussen de Autobots en Decepticons die Chicago met de grond gelijkmaakte, denkt de mensheid dat alle buitenaardse robots een bedreiging vormen. Daarom richt CIA-agent Harold Attinger (Grammer) een eenheid op met als enig doel om hen allemaal op te jagen.

Cade Yeager (Wahlberg), een worstelende uitvinder en alleenstaande vader, koopt een oude vrachtwagen en vermoedt bij nader onderzoek dat het een Transformer is. Wanneer hij deze opstart, ontdekt hij dat het Optimus Prime is. Er barst dan een nieuwe epische strijd los tussen de Autobots en Decepticons, en ditmaal voegen zich ook de Dinobots bij het gevecht.

Negatieve reacties
Transformers: Age of Extinction was een commercieel succes en bracht wereldwijd meer dan 1 miljard dollar op met een budget van 210 miljoen dollar. Het werd de best verdienende film van 2014 en de enige film in 2014 die meer dan 1 miljard dollar opbracht.


Hoewel de film een commercieel succes was, kreeg het over het algemeen negatieve recensies van critici vanwege de speelduur en regie. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van maar 18%. De kritische consensus van de site luidt: "Met het vierde deel in Michael Bay's blockbuster Transformers-franchise is niets vermomd: fans van luide, effectgedreven actie zullen voldoening vinden, en alle anderen hoeven niet te kijken."

Vervolg
Ook het publiek was niet helemaal positief met de film die een publieksscore van 50% heeft. Maar ondanks de negatieve reacties en de lage score verdiende de film dus veel geld en daardoor kwam er toch nog een vervolg met Transformers: The Last Knight uit 2017.


Dit keer was de film zowel kritisch als commercieel een grote flop, waarbij Bay verklaarde dat dit zijn laatste bijdrage aan de filmreeks was. Transformers: The Last Knight bracht wereldwijd 605,4 miljoen dollar op met een budget tussen 217 en 260 miljoen dollar. De film kostte Paramount naar schatting 100 miljoen dollar verlies bij de bioscooprelease, rekening houdend met marketing- en distributiekosten.

Kijken?
Zin om Transformers: Age of Extinction te zien? Je kan de film bekijken op SkyShowtime en je kan de film ook huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair