Dit is het gezicht achter de fan-favoriete 'Planet of the Apes'-schurk Koba

Dit is het gezicht achter de fan-favoriete 'Planet of the Apes'-schurk Koba

Het 'echte' gezicht van de acteur achter Koba herken je misschien wel.

Met de release van Kingdom of the Planet of the Apes blikt men terug op de reboot-trilogie met Caesar (Andy Serkis) in de hoofdrol. Hierdoor is een nieuwe appreciatie voor de schurk Koba uit Dawn of the Planet of the Apes ontstaan. Wie is eigenlijk de acteur die het personage tot leven bracht?

In de huidige Planet of the Apes-films worden de apen niet tot leven gebracht door acteurs in kostuums, maar middels motion capture.

Koba
Hij is een bonobo begaafd met intelligentie van het ALZ-113-virus en voegt zich bij Caesars apenkolonie. Na een kleine rol in Rise of the Planet of the Apes evolueert Koba tot de voornaamste antagonist van Dawn of the Planet of the Apes.

Hij verraadt Caesar om dictator van de apenkolonie te worden en oorlog te voeren tegen een nabijgelegen groep mensen. Dit leidt vanzelfsprekend tot een groots conflict tussen Caesar en Koba. Uiteindelijk gaat Caesar tegen zijn eigen filosofie in en vermoordt hij zijn voormalige kameraad voor de toekomst van de apen.

Toby Kebbell
In Rise werd Koba gespeeld door Christopher Gordon, maar in Dawn vertolkte Toby Kebbell het personage. Kebbell is dus verantwoordelijk voor de versie van Koba waar men het snelst aan denkt. Hij pakte na Koba ook door met motion capture-werk. Zo speelde hij een hoofdrol in Warcraft en deed hij de motion capture voor niemand minder dan King Kong in Kong: Skull Island.


De kans is ook groot dat je Kebbell's 'echte' gezicht ook zal herkennen. Onlangs speelde hij namelijk prominente rollen in o.a. For All Mankind en Servant op AppleTV+.

Kingdom
Momenteel draait Kingdom of the Planet of the Apes, het nieuwe hoofdstuk binnen de Planet of the Apes-reeks, in de bioscoop. Proximus Caesar (Kevin Durand) is de antagonist van deze film en is zeer vergelijkbaar met Koba.


Benieuwd of Proximus een waardige opvolger is voor Koba binnen de franchise? Bekijk dan nu Kingdom of the Planet of the Apes in de bios. Alle voorgaande Planet of the Apes-films bekijk je op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair