Gary Oldman vond zijn rol als Sirius Zwarts in 'Harry Potter' maar "matig"

Gary Oldman vond zijn rol als Sirius Zwarts in 'Harry Potter' maar "matig"

De opmerkingen van de acteur deden veel stof opwaaien op sociale media.

Gary Oldman is een iconische Hollywood-acteur met veel bekende rollen in zijn oeuvre. Eén van zijn meest bekende is toch wel die van Sirius Black (Sirius Zwarts) in de Harry Potter-franchise.

Oldman nam de rol voor het eerst op zich met Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en voor het laatst in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. Fans vonden hem fantastisch, maar Oldman had daar een andere mening over.

Matig
In december liet Oldman namelijk weten dat hij zijn werk in de rol "matig" vond. "Als ik wist wat eraan zou komen, dan denk ik eerlijk dat ik het anders gespeeld had." Dit deed online natuurlijk veel stof opwaaien.

Nu komt Oldman daarop terug. Tijdens een persconferentie op het filmfestival in Cannes zei hij dat het niet zijn bedoeling was om de serie en het personage "in diskrediet te brengen. Ik bedoelde dat [je] altijd enorm kritisch over je eigen werk bent."

Films versus de boeken
Oldman verklaarde ook wat hij bedoelde met zijn onwetendheid over wat "eraan zou komen." Hij zei dat als hij "de boog van het personage al had gezien [in alle boeken] vanaf het begin, dan had ik het anders benaderd."



NieuwsFilm

meest populair