De reden waarom Ving Rhames een veel kleinere rol had in 'Mission: Impossible - Dead Reckoning' dan in de vorige films

De reden waarom Ving Rhames een veel kleinere rol had in 'Mission: Impossible - Dead Reckoning' dan in de vorige films

Ving Rhames is in elke 'Mission: Impossible'-film te zien, maar had in 'Dead Reckoning' een kleinere rol.

Naast Tom Cruise is Ving Rhames de enige acteur die in elke Mission: Impossible-film te zien is. Dus ook in Mission: Impossible - Dead Reckoning, die uitkwam in 2023. Maar in deze film had Rhames, die de rol van Luther Stickell speelt, een kleinere rol.

Mission: Impossible - Dead Reckoning is de zevende film in de reeks en is geregisseerd door Christopher McQuarrie. Naast Cruise en Rhames spelen ook onder andere Hayley Atwell, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Esai Morales en Pom Klementieff mee in de film.

Verhaal
In Mission: Impossible - Dead Reckoning beginnen Ethan Hunt (Cruise) en zijn team aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Dat wapen is The Entity, een krachtige AI.

Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. Ethan moet noodgedwongen de gedachte overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie, zelfs niet het leven van degenen die hem het meest dierbaar zijn.

Luther Stickell
Luther Stickell is Ethan Hunts beste vriend en sinds het begin aan zijn zijde. Rhames speelde al in elke Mission: Impossible-film deze rol. Er is maar één film waarin hij slechts een kleine cameo deed en zelfs daarvoor verdiende hij een fortuin binnen.


In Dead Reckoning speelde Rhames ook een kleinere rol, maar daar is een goede reden voor. Regisseur McQuarrie legde uit: "Het vertrek van Luther Stickell was om twee redenen belangrijk. Ten eerste had het personage in de derde akte van de film toch niets te doen. Ten tweede, en nog belangrijker, is er een zeer belangrijk element in de volgende film die eraan komt, en waar Luther naartoe gaat, en waar ze hem zullen vinden in het tweede verhaal."

Kijken?
Rhames zal dus in de volgende Mission: Impossible ook te zien zijn en zal waarschijnlijk een belangrijkere en grotere rol spelen in het verhaal. Het is nog een tijdje wachten voordat Rhames te zien is in de volgende Mission: Impossible-film die gepland staat voor 23 mei 2025, maar in afwachting kan je kijken naar Mission: Impossible - Dead Reckoning die te vinden is op SkyShowtime of je kan de film ook huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair