Ving Rhames harkte een fortuin binnen voor niet eens een minuut schermtijd in deze geliefde actiefilm

Ving Rhames harkte een fortuin binnen voor niet eens een minuut schermtijd in deze geliefde actiefilm

In 'Mission: Impossible - Ghost Protocol' is Ving Rhames maar even te zien als Luther Stickell, maar toch kreeg hij er miljoenen dollars voor.

Na het beklimmen van de Burj Khalifa, hangen aan de zijkant van een vliegtuig tijdens het opstijgen en het achtervolgen van een man met letterlijk een gebroken been, lijkt het erop dat de held van Mission: Impossible, Ethan Hunt (Tom Cruise), alles kan.

Maar je kan gemakkelijk vergeten dat hij veel hulp krijgt van collega's en dan vooral zijn inlichtingenoperateur Luther Stickell, gespeeld door Ving Rhames. In al Ethan's missies is Luther erbij om systemen te hacken, intelligentie op te bouwen of gewoon zijn oude vriend wat advies te geven.

Hacker
Luther is voor het eerst te zien in de eerste Mission: Impossible-film uit 1996. In deze film wordt Luther, een bedreven computerhacker, gerekruteerd door Ethan om hem te assisteren. Hij zal in alle andere films van de franchise te zien zijn en is zo de enige naast Ethan.

Gedurende de hele filmreeks ondergaat het personage van Luther een aanzienlijke ontwikkeling. Aanvankelijk voorgesteld als een rustige, zakelijke en betrouwbare teamgenoot, groeit Luther uit tot Ethan's meest vertrouwde vriend en vertrouweling.

Cameo
Tijdens het kijken naar Mission: Impossible - Ghost Protocol kan je als kijker opmerken dat Luther opvallend afwezig is en dus niet in de film zou zitten. Gelukkig dook hij op in de laatste scène voor een kleine cameo. Zijn verschijning was kort, maar het was fijn om Luther met Ethan te zien praten zoals vroeger.


Hoewel Ghost Protocol de minste schermtijd voor Luther in de franchise betekende, leverde het voor Rhames ironisch genoeg zijn grootste salaris op. Hoewel hij 3 miljoen dollar kreeg voor de vorige film Mission: Impossible 3, eiste Rhames veel meer voor deze film, wetende dat Mission: Impossible een gegarandeerde hit was. Hoewel hij niet eens een minuut schermtijd heeft, verdiende hij een verbazingwekkende 7,7 miljoen dollar.

Dead Reckoning
Luther kreeg na Ghost Protocol opnieuw een grotere rol in de volgende Mission: Impossible-films. In Rogue Nation is hij een van de agenten die trouw blijven aan Ethan wanneer hij gezocht wordt door de CIA. En in Fallout moet Ethan Luther redden nadat hij gegijzeld is.


Rhames hernam ook zijn rol als Luther in de laatste Mission: Impossible-film Dead Reckoning die dit jaar uitkwam. Hij zal ook in het vervolg ervan te zien zijn dat normaal in 2025 zou moeten uitkomen. Voor nu kan je een aantal van de Mission: Impossible-films waaronder Ghost Protocol zien op Netflix en je kan ze ook allemaal terugvinden op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair