Op deze dag verschijnt 'Joker: Folie à Deux' eindelijk in de bioscoop

Op deze dag verschijnt 'Joker: Folie à Deux' eindelijk in de bioscoop

Fans kunnen vanaf 3 oktober genieten van de langverwachte sequel Joker: Folie à Deux.

Het is al bijna vijf jaar geleden dat de film Joker de wereldwijde Box Office wist te bestormen. Na jaren wachten op een vervolg lijken de fans eindelijk te worden beloond. Maar wanneer kunnen we Joker: Folie à Deux eigenlijk zien in de bioscoop?

Men wist niet wat hen overkwam in het najaar van 2019 met de release van Joker. De film werd destijds immens goed ontvangen en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix kreeg een Academy Award voor zijn vertolking van de Batman-schurk.

Joker: Folie à Deux
Terwijl de release van de langverwachte sequel steeds meer dichterbij komt, is er nog vrij weinig bekend over het plot. Wel is bekend dat ons hoofdpersonage Arthur Fleck is opgesloten in Arkham Asylum, waar hij verliefd wordt op mede-gevangene Harley Quinn.

De meest spraakmakende casting van Joker: Folie à Deux was toch wel die van Lady Gaga als Harley Quinn. Ook Harry Potter-acteur Brendan Gleeson werd gecast voor de vervolgfilm, al is het tot op heden nog niet duidelijk welke rol hij speelt.

Trailer
Het is duidelijk dat de fans op de vervolgfilm zitten te wachten. De eerste teaser trailer verscheen vorige maand en werd in de eerste 24 uur ongeveer 167 miljoen keer bekeken. Ook geeft de trailer een eerste blik op Lady Gaga als Harley Quinn.Het was aanvankelijk niet de bedoeling om een sequel te maken. Regisseur Todd Philips vertelde echter dat hij en Joaquin Phoenix te gehecht waren geraakt aan de personages en dat Lady Gaga een magische toevoeging is aan de vervolgfilm.

Release
Joker: Folie à Deux is vanaf 3 oktober te zien in de Nederlandse bioscoopzalen. Dit is precies vijf jaar na de release van de eerste Joker-film. De verwachtingen voor de Box Office zijn hoog gespannen.Joker wist met een budget van onder de $60 miljoen dollar een overdonderend bedrag van boven de miljard dollar op te halen bij de wereldwijde Box Office. Of Joker: Folie à Deux dit zal kunnen evenaren zal de tijd uitwijzen.

NieuwsFilm

meest populair