Recensies voor Kevin Costners 'Horizon': top of flop?

Recensies voor Kevin Costners 'Horizon': top of flop?

Het lijkt uiteindelijk toch geen western-pareltje à la 'Dances with Wolves' te worden.

Eerder deze maand zagen we al de nodige artikelen langskomen over Kevin Costners Horizon. De trailer werd sterk onthaald en tijdens het Cannes filmfestival kreeg de western een staande ovatie van maar liefst 11 minuten. Hoe zit het echter met de Rotten Tomatoes-score?

Horizon is het grote passieproject van de geliefde Costner. Hij ging hier dan ook behoorlijk ver voor. Zo maakte hij zijn ranch hypotheekvrij om meer dan 100 miljoen dollar uit zijn eigen zak in de film te stoppen. Naast de hoofdrol nam hij ook de regie, productie en het scenario op zich.

Verhaal
Costner heeft grote plannen. Horizon wordt namelijk een heuse franchise, vandaar de volledige titel Horizon: An American Saga. Het verhaal speelt zich dan ook af over een lange periode, namelijk voor en na de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865).

De film is onderdeel van een serie van vier, waarvan er al twee zijn opgenomen. De reeks bestrijkt een periode van 15 jaar en richt zich voornamelijk op de uitbreiding en kolonisatie van het Amerikaanse westen.

Ontvangst
Helaas lijkt het eerste deel de filmcritici niet te kunnen overtuigen. Na 21 recensies op Rotten Tomatoes staat deze op een zeer teleurstellende 31% en is (vooralsnog) dus 'rotten'. Het grootste kritiekpunt is dat Costner te veel wil laten zien in één film, waardoor het rommelig overkomt.


Hopelijk komt dit punt er nog beter uit te zien of weet Costner het goed te maken met het vervolg, maar vooralsnog lijkt het niet de hit te worden waarop we hadden gehoopt. Begin juli zal de blockbuster in Nederland te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair