Bij deze scène in 'The Dark Knight Rises' denk je elke keer weer: "Hoe dan?"

Bij deze scène in 'The Dark Knight Rises' denk je elke keer weer: "Hoe dan?"

De titel mag dan een grandioze afsluiter van een drieluik zijn, dit blijft best vreemd...

Soms zijn films zó briljant, dat je bepaalde foutjes gewoonweg uit liefde door de vingers wilt zien. The Dark Knight Rises had natuurlijk destijds in 2012 een enorme gunfactor om allerlei redenen.

Het was de afsluiter van de beste 'Batman'-trilogie ooit, het langverwachte vervolg op misschien wel "de beste superheldenfilm aller tijden" The Dark Knight en het was Christopher Nolan, wat kan die nou fout doen?

Discutabele climax
Toch is het einde van het verhaal eigenlijk best ongeloofwaardig als je er langer over nadenkt en er vaker naar kijkt. En ja, het is The Dark Knight Rises, maar een matigere film was hier absoluut niet mee weggekomen.

Het gaat hier om de scène waarin Batman (Christian Bale) met een neutronenbom onder zijn Batwing zover mogelijk de zee over vliegt waarna de bom op veilige afstand van Gotham City kan ontploffen.

Op het moment dat de timer echter 5 seconden aangeeft, zien we Batman nog gewoon in de cockpit zitten. Later blijkt dat hij de automatische piloot, die in eerste instantie niet meer werkte, zelf hersteld en geactiveerd had.

Beetje strenger zijn
Maar dat betekent dus dat hij in minder dan 5 seconden is ontsnapt, buiten het bereik van de explosie is gebleven en vervolgens ki-lo-me-ters terug naar de wal is gezwommen. Uiteraard waren we heel blij om hem achteraf als Bruce Wayne weer veilig op een terras te zien zitten, maar even kritisch: Hoe geloofwaardig is dit?NieuwsFilm

meest populair