Fusie tussen twee grote filmstudio's is definitief afgeketst: wat nu?

Fusie tussen twee grote filmstudio's is definitief afgeketst: wat nu?

Na 6 maanden onderhandelen zijn de gesprekken tussen de twee Hollywood-gigantes stukgelopen.

De onderhandelingen tussen de filmstudio's Skydance Media en Paramount Pictures over een mogelijke fusie zijn stukgelopen. Volgens de Wall Street Journal heeft Shari Redstone, de controlerende aandeelhouder van Paramount, besloten de deal niet goed te keuren.

Na meer dan zes maanden onderhandelen leek een fusie tussen de twee Hollywood-giganten een zekerheid. De deal zou hebben betekend dat Skydance Media voor twee derde eigenaar zou worden van Paramount Pictures, een studio die al jaren in financiële problemen verkeert. Paramount zoekt nu naar een andere potentiële koper.

Skydance en Paramount
Skydance Media, opgericht in 2010 door David Ellison, heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een prominente speler in de filmindustrie. De studio staat bekend om zijn spectaculaire blockbusters zoals de Mission: Impossible- en Terminator-films.

Paramount Pictures, een van de oudste en meest prestigieuze filmstudio's in Hollywood, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1912. Door iconische titels zoals The Godfather, Titanic en de Transformers-franchise heeft Paramount zijn stempel gedrukt op de filmgeschiedenis.

Grote films
Met het stuklopen van deze onderhandelingen blijft de toekomst van beide studio's onzeker. Paramount komt dit jaar in ieder geval met een aantal grote films die de grote financiële problemen van de studio mogelijk iets kunnen verlichten. Zo brengt de studio dit jaar Transformers One, Gladiator II, Sonic The Hedgehog 3 en A Quiet Place: Day One uit.

NieuwsFilm

meest populair