Guy Pearce maakte kans op de rol van James Bond maar liet dit toch voor deze reden schieten

Guy Pearce maakte kans op de rol van James Bond maar liet dit toch voor deze reden schieten

De acteur zegt dat de gesprekken niet 'serieus genoeg' aanvoelden.

Behoorlijk wat acteurs dromen ervan op een dag de rol van James Bond te kunnen bemachtigen. Dit is echter maar voor een handjevol weggelegd. Grappig genoeg werd Guy Pearce gevraagd of hij 007 wilde spelen, maar zo heel veel interesse toonde hij niet.

Pearce is al decennialang een grote naam in Hollywood. De acteur wist hoge ogen te gooien in films als Memento, Iron Man 3 en L.A. Confidential, maar hij werd op een gegeven moment zelfs gevraagd voor James Bond. Hij laat nu weten hoe dit gesprek verliep.

Wel of niet
De acteur, die al sinds 2015 is getrouwd met de BN'er Carice van Houten, zegt er het volgende over: "Ik had het in eerste instantie niet echt eens door. We hadden een kort gesprek gevoerd, niks serieus of officieels, maar de rol zou op dat moment vrijkomen".

"Er werd me toen gevraagd of dit iets zou zijn waarin ik interesse zou hebben. Het kwam op een moment in mijn carrière dat ik graag andere dingen wilde uitproberen. Volgens mij dacht ik dat het niet zo serieus zou zijn en liet ik de kans dus schieten".

Kleine kans
Volgens Pearce zouden zijn kansen waarschijnlijk toch maar miniem zijn geweest: "Het was een fractie van een idee. Er zat niks concreets achter, dus het was lastig om daar echt iets van te maken. Er kwam dus helemaal niks uit voort".NieuwsFilm

meest populair