Stephen King bemoeit zich met poilitiek: "Joe Biden maak plaats"

Stephen King bemoeit zich met poilitiek: "Joe Biden maak plaats"

Stephen King vindt dat Joe Biden niet opnieuw president moet worden wegens zijn leeftijd.

De bekende schrijver Stephen King is alweer 76 jaar. Maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn mening te geven over zaken die hij belangrijk vindt.

Zo vertelde hij op zijn X/Twitter-account aan zijn volgers dat als er een boek niet in de schoolbibliotheek te vinden is, zij dat gauw ergens anders vandaan moeten halen. Juist om te weten waarom dat verhaal verbannen wordt.

Twijfel na debat
Ook plaatste hij een directe tweet naar aanleiding van het rampzalige debat van Joe Biden en Donald Trump laatst. Daarbij kon de huidige president niet goed uit zijn woorden komen, waardoor Donald Trump hem wegvaagde.

De twijfel rees na dat debat. Veel mensen vinden Joe Biden te oud voor een nieuwe termijn. Ook mensen in Hollywood mengen zich in de discussie, zoals Rob Reiner en George Clooney. Tevens besloot Stephen King zich te mengen in de politiek.

Erg directe tweet
De auteur heeft een flinke fanbase met zo'n 100 boeken verfilmd. Onder die films zitten klassiekers als Carrie, The Shining en Sleepwalkers. Stephen King schreef: "Joe Biden is een prettige president, maar het is tijd dat hij in het belang van Amerika - het land waar hij zo van houdt - aankondigt dat hij zich niet meer verkiesbaar stelt."NieuwsFilm

meest populair