Spielbergs Lincoln mogelijk al dit jaar te zien

De film over Abraham Lincoln stond gepland voor 2011, maar komt mogelijk al dit jaar uit.

De film over het leven van Abraham Lincoln komt mogelijk al in december 2009 uit. De film stond eerder gepland voor een release in 2011, maar het lijkt erop dat de film naar voren wordt geschoven. Dit zegt scriptschrijver Tony Kushner.

Kushner: "the decision will be made on Lincoln next week" and that if the green light is given the film will be "out by Christmas." Op zich opmerkelijk want er worden veel CG fragmenten verwacht in de film, mogelijk ook met actiebeelden van de Civil War.

Volgens Kushner behandelt de film de laatste twee maanden van het leven van Abraham Lincoln. Een groot gedeelte van de film zal gaan over het Dertiende amendement, dat ervoor zorgde dat slavernij in de VS werd verboden. Eerder werd er vanuit gegaan dat het een film zou zijn over het gehele leven van de 16e President van de Verenigde Staten.

Beoogde acteur voor de titelrol is Liam Neeson. Regisseur Steven Spielberg is ook verbonden aan de films The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn (2011) en Interstellar (2011).



NieuwsFilm

meest populair