De nieuwe Freddy Krueger is opgestaan

Zijn naam is Jackie Earle Haley, beter bekend als Rorschach uit Watchmen.

Filmstudio New Line Cinema heeft zijn nieuwe Freddy Krueger gevonden. De 47-jarige Amerikaan Jackie Earle Haley, beter bekend als Rorschach uit Watchmen, neemt de messenhandschoen op voor de reboot van de Nightmare-franchise.

Regisseur Samuel Bayer is enthousiast over de keuze: "Wanneer je zijn acteerprestaties in Watchmen bekijkt, zie je een man die een gemaskerd personage speelt waar je enorm veel empathie voor kan opbrengen. In 'Nightmare' zal hij onder prothetische make-up verdwijnen. Je moet iets voelen voor het personage. De grootste slechteriken zijn multidimensionaal, en ik denk dat hij dat in het personage kan leggen." Haley sleepte twee jaar geleden nog een Oscarnominatie in de wacht voor zijn bijrol in Little Children.

Andrew Form en Brad Fuller, die eerder samenwerkten aan o.a. The Amityville Horror en Friday the 13th, zullen de nieuwe A Nightmare on Elm Street produceren naar een scenario van Wesley Strick (Arachnophobia). De opnames starten op 5 mei in Chicago. De Amerikaanse bioscooprelease is gepland voor 16 april 2010. Aan welk soort film we ons mogen verwachten? Bayer: "Nosferatu meets Ed Gaines."



NieuwsFilm

meest populair