Line-up Cannes 2009 bekend

O.a. Inglorious Basterds en Antichrist in competitie + wereldpremière The Imaginarium of Doctor Parnassus.

De line-up van het 62ste Filmfestival van Cannes (13 t/m 24 mei) is bekend.

Eerder was al aangekondigd dat Up, de nieuwste animatiefilm van Pixar, het festival zal openen. Deze film wordt buiten competitie vertoond. Ook Quentin Tarantino's oorlogsfilm Inglorious Basterds was al eerder aangekondigd. Deze film is wel in competitie voor de Gouden Palm. Tarantino won die prijs in '94 voor Pulp Fiction.

Daarnaast dingen nog negentien andere films naar de Gouden Palm, waaronder Antichrist van Lars von Trier, Taking Woodstock van Ang Lee, Das weisse Band van Michael Haneke en Los Abrazos Rotos van Pedro Almodóvar. Een jury, geleid door de actrice Isabelle Huppert, kiest uit deze twintig de winnaar.

Buiten competitie bevinden zich nog verscheidene interessante namen, waaronder Drag Me to Hell van Sam Raimi, Agora van Alejandro Amenábar en The Imaginarium of Doctor Parnassus van Terry Gilliam, de laatste film met Heath Ledger. Nederland zal worden vertegenwoordigd door Wit Licht, het kindsoldatendrama van Jean van de Velde met Marco Borsato in de hoofdrol. Het festival wordt afgesloten door Coco Chanel & Igor Stravinsky, de nieuwste film van de van oorsprong Nederlandse, maar in Frankrijk werkzame regisseur Jan Kounen.

De volledige line-up is te vinden op de officiële site.



NieuwsFilm

meest populair