Algemeen

Jamie Foxx als Frank Sinatra?

Dat Foxx een zwarte acteur is, vinden de studiobazen bijzaak: "Cool is kleurenblind".

door Jeffrey op 18.05.2009 om 15:03 in Algemeen
Oscarwinnaar Jamie Foxx, die in 2004 jazzlegende Ray Charles vertolkte in Ray, zal naar verluidt Frank Sinatra spelen in de recent aangekondigde biopic van Martin Scorsese.

De studiobazen benadrukken vooral de gelijkenissen in de achtergronden van Foxx en Sinatra. Dat Foxx een zwarte acteur is, vinden ze bijzaak: "Cool is kleurenblind. Jamie lijkt geboren voor deze rol. Hij heeft net als Frank een prachtige zangstem, acteert uiterst overtuigend, is ook in moeilijke omstandigheden opgegroeid, heeft het tegen alle verwachtingen toch gemaakt, en heeft het dikwijls aan de stok met de autoriteiten. Die kerel is een geschenk."

Ook George Clooney, Justin Timberlake, Harry Connick Jr. en Leonardo DiCaprio zouden nog in de running zijn voor de rol. Maar zoals de kaarten er nu voor liggen, is Foxx de grote favoriet.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

13204

Avatar

HOAX?

Dit kunnen ze niet menen. Jamie Foxx deed Ray Charles briljant maar om hem nou Frank Sinatra te laten spelen.

shogunlegend

Avatar

Zoals Paul Mooney ooit zei in 1 van de afleveringen van Chappelle Show:"The Last Samurai with Tom Cruise?..Come on, Tom Cruise is the Last Samurai? Whats next? The Last Nigga on Earth featuring Tom Hanks.."

lykathea

Avatar

Een vrouw was de beste Bob Dylan, ach, why not.

TFM

Avatar

lykathea "Een vrouw was de beste Bob Dylan, ach, why not."


En toen ik dat las dacht ik; hmm.. dat is wel waar..

Ik heb echter geen goed gevoel bij dit alles. 'Cool is kleurenblind' zal best, slechte keuze in acteur is een film totaal niet meer geloofwaardig laten overkomen.

Ik zou flipper ook niet als lassie casten.

ghossler

Avatar

No offence maar frank sinatra was toch echt blank.. wtf?

Axeqlusive

Avatar

ghossler "no offence maar frank sinatra was toch echt blank.. wtf?"


Echt? Geen idee... ik ben cool Smiley face

theman112

Avatar

Was Sinatra een nigger?

Ozymandias

Avatar

Een ' nigger ' vind ik een aardig racistische opmerking.

Mag ik filmtotaal vragen dit persoon te verwijderen. :E

Thiver

Avatar

Jeffrey "Jamie lijkt geboren voor deze rol. Hij heeft net als Frank een prachtige zangstem, acteert uiterst overtuigend, is ook in moeilijke omstandigheden opgegroeid, heeft het tegen alle verwachtingen toch gemaakt, en heeft het dikwijls aan de stok met de autoriteiten. Die kerel is een geschenk.""

En moet ik nu geloven dat er geen andere acteurs zijn die zijn opgegroeid onder moeilijke omstandigheden die aardig kunnen zingen en af en toe de politie over de vloer krijgen?

shogunlegend "Zoals Paul Mooney ooit zei in 1 van de afleveringen van Chappelle Show:"The Last Samurai with Tom Cruise?..Come on, Tom Cruise is the Last Samurai? Whats next? The Last Nigga on Earth featuring Tom Hanks..""

Beetje kort door de kort. "Samurai" kan ook de meervoudsvorm van het woord zijn. Oftewel: de titel heeft waarschijnlijk gewoon betrekking op de laatste samurai-krijgers. Daar komt weinig Tom Cruise aan te pas.

filmgast

Avatar

Film in zwart wit, kleurlenzen geven en jamie foxx overbelichten. Dan zie je het verschil amperrr... Ik vind dat als je een biopic filmt je ook wel een beetje een lijkende acteur moet hebben. Biopic over beatrix, gespeeld door lange frans...want ja, ze zijn beide nederlands!

Blade-X

Avatar

Dit moet wel een hoax zijn.

Sorry hoor, maar dit vind ik echt niet kunnen.

Niet om discriminerend over te komen ofzo, maar huidskleur is vooral in dit geval echt wel belangrijk. Je kan moeilijk verwachten dat een Afro-Amerikaan Frank Sinatra speelt terwijl er juist in de tijd van Sinatra nog sprake was van discriminatie tegenover zwarte mensen.
Dit vind ik hetzelfde als dat Tim Robbins Martin Luther King speelt of Jim Carrey als Malcolm X. No way hose, er moet wel sprake zijn van een acteur die op zijn minst op Sinatra lijkt.

Bellsofwar

Avatar

Ik kan niet wachten op de bio over Jackie Chan en Jet Li, gespeeld door Kate Winslet en Morgan Freeman.

Thiver

Avatar

Tja, toen ik een tijdje geleden op IMDb mezelf openlijk achter de oren krabde omdat in eerste instantie Benicio Del Toro gecast was als de blanke Richie Roberts in American Gangster (een rol die uiteindelijk naar Russell Crowe zou gaan), kreeg ik daar wat beschuldigingen van racisme voor de voeten geworpen. De politieke correctheid zegeviert.

De Klauw

Avatar

Opmerkelijk. Foxx zou mijn eerste keus zijn voor Sammy Davis Jr.

Stilgar

Avatar

Ik snap dat ze voorbij "ras" kijken in de zoektocht naar een goede acteur en dan kan ook heel goed voor sommige rollen (Kingpin in 1 vd superhelden films bijvoorbeeld). Maar bij sommige rollen absoluut niet. Een icoon als Frank Sinatra is bij mij 1 van die gevallen waarbij het niet kan.

Daarbij komt ook nog eens dat Foxx na zijn rol in Ray, gelijk de aandacht zocht om iedere andere mogelijk zwart muziek-icoon te mogen spelen. Jamie Foxx heeft in mijn ogen in het verleden teveel nadruk gelegd op zijn eigen achtergrond (beetje het Chris Rock idee) dat hij voor mij een geen geloofwaardige Sinatra niet kan neerzetten.

Maar we zullen zien, wie weet word ik nog aangenaam verrast.

meanrat

Avatar

In eerste instantie ongeloofwaardig bericht. Maar als het serieus is, dan kun je hier héél veel moois uithalen. Kijk maar naar de film over Bob Dylan die door verschillende acteurs wordt neergezet, waaronder ook een zwarte (kind!) en ook nog een vrouw (Blanchett). Die film wordt bejubeld en heeft een mooi poëtisch gehalte.

Het casten van Foxx voor Sinatra kan JUIST in verband met de rassenhaat in die tijd een film opleveren die surreëel en poetisch zeer indrukwekkend zal kunnen worden.

NieuwsFilm

meest populair